Mε χαμηλό στις 615 μονάδες, ο γενικός δείκτης έκλεισε λίγο πιο πάνω, στις 618,13 μονάδες και με απώλειες 0,33%, ενώ οι συναλλαγές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, μόλις 31 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,8 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα (περίπου 200 χιλιάδες στην Motor Oil ΜΟΗ 1,86% 23,04 και 13.889 στην ΕΤΕ), που σημαίνει ότι ο καθαρός τζίρος βγήκε κάτω και από τα 30 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι κι αυτό αποτυπώνεται στον τζίρο. Επιλέγουν να μην παίρνουν θέση σε μία αγορά που επηρεάζεται από τα γεωπολιτικά και βεβαίως από την κρίση του κορονοϊού με εμφανείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Η πτώση των εταιρικών αποτελεσμάτων στο εξωτερικό επηρεάζει τους δείκτες, όπως προκύπτει σήμερα στη Wall Street που έχει αναιμικό ξεκίνημα ή με τον Dax στην Φρανκφούρτη που υποχωρεί οριακά. Αυτά, σε συνδυασμό με τα νέα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις καθιστούν τους επενδυτές επιφυλακτικούς, περιμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο από το νέα εμβόλια που φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσουν μετά το τέλος Νοεμβρίου, σίγουρα όμως μετά τις αμερικανικές εκλογές, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον πρόεδρο Τραμπ.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το ενδιαφέρον περιεστράφη γύρω από τη μετοχή της Άβαξ που έκλεισε με κέρδη πάνω από 7,6%, στα 0,57 ευρώ, με την προσφορά της για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας να υπερέχει της αντίστοιχης της Ελλάκτωρ, η οποία είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 3,67%, στα 1,418 ευρώ, με όγκο 1,1 εκατ. τεμαχίων.

Στη σημερινή συνεδρίαση είχαμε επιστροφή της Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 που έκλεισε με άνοδο πάνω από 1,6%, στα 9,65 ευρώ με 196 χιλιάδες τεμάχια.

Αντίδραση από την επικίνδυνη ζώνη των 9 ευρώ για την Μότορ Όιλ, στα 9,08 ευρώ, με άνοδο 3,18%, και κέρδη 1,7% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία συμμετέχει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα. Τα κέρδη ανήλθαν σε 1,7%, κλείνοντας στα 6,34 ευρώ. Θετικό πρόσημο και για την Τέρνα Ενεργειακή στα 11,90 ευρώ και ενδοσυνεδριακό rebound για την μετοχή της Βιοχάλκο, στα 2,78 ευρώ.

Πιέσεις πάνω από 1% γνώρισαν Aegean, ΕΛΠΕ, ΕΤΕ (1,92%), ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ (1,8%).

Αρνητικό πρόσημο για τον ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ, ενώ διόρθωση με πτώση άνω του 2,3% για την ΔΕΗ, στα 5,11 ευρώ. Η ΣΙΔΜΑ έκλεισε με άνοδο 19% και 5 χιλιάδες τεμάχια, η Δομική Κρήτης με κέρδη 10,7% και 259 χιλιάδες κομμάτια και η Ιντραλότ 8,4% και 838 χιλιάδες τεμάχια. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 48 έκλεισαν με κέρδη και 54 υποχώρησαν.

Ο Γενικός Δείκτης, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ κ. Μάνο Χατζηδάκη, τεχνικά επέστρεψε στην ζώνη της υπομονής, η οποία οριοθετείται στο επίπεδο μεταξύ 610-640 μονάδων. Αναμενόμενα όλα τα σήματα αγορών αναιρέθηκαν, ενώ η συνεδρίαση της Πέμπτης άφησε καθοδικό χάσμα με άνω όριο τις 627 μονάδες το οποίο φαίνεται ότι δοκιμάζει να κλείσει ο Γενικός Δείκτης. Οι ταλαντωτές είναι ξανά σε ουδετερότητα και όλο αυτό μεταφράζεται σε αναμονή, καθώς ουδείς εκ των αγοραστών και των πωλητών στην περίοδο μετά τον Μάιο δεν έδειξε ισχύ τέτοια, που να οδηγήσει το δείκτη σε διαφυγή εκτός του εύρους μεταβλητότητας. Ως εκ τούτου μάλλον η τρέχουσα εβδομάδα θα έχει ανάλογα χαρακτηριστικά πλάγιας κίνησης και μόνο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη κάτω από τις 610 μονάδες θα μπορούσε να αλλάξει τα τεχνικά δεδομένα, δίνοντας ένα νέο καθοδικό περιθώριο.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση