Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στο limit down η Attica Bank, στο κόκκινο τα blue chips, στα 110 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές από το rebalancing

Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank - Αντώνης Βαρθολομαίος, CEO Παγκρήτιας Τράπεζας

Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank - Αντώνης Βαρθολομαίος, CEO Παγκρήτιας Τράπεζας

Mε εξαίρεση την μετοχή της Coca Cola, το  rebalancing που έγινε κατά τη διάρκεια των  call auctions για τον καθορισμό της τελικής τιμής στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ουσιαστικά αφορούσε μόνο στην ΕΤΕ.

Αύριο αλλάζει η στάθμισή της μετά το placement και την αύξηση της διασποράς της μετοχής στους δείκτες FTSE και στον MSCI.

Προφανώς, τα ξένα χαρτοφυλάκια «μπήκαν» σε όσο το δυνατόν καλύτερες αποτιμήσεις γι’ αυτά.

Πέραν αυτού, του  rebalancing δηλαδή, το οποίο μετά τις 17.00 οι συναλλαγές εκτοξεύτηκαν περί τα 110 εκατ. ευρώ, οι ξένοι είχαν μικρή συμμετοχή στα σημερινά δρώμενα.

Κλείσιμο με απώλειες ο δείκτης στις 1.429 μονάδες και πτώση 0,57% και συνολικό τζίρο στα 190 εκατ. ευρώ, επαναφέροντας την αγορά στη διαδρομή μεταξύ 1.410 – 1.450 μονάδων, όπου μόνο η διάσπαση των τελευταίων επιπέδων θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της αβεβαιότητας στην αγορά, σημειώνουν οι αναλυτές.

Αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζονται καταλύτες και νέα.

Εντός των ημερών εκκινούν οι διαδικασίες για την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής και ενδεχομένως την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη υλοποιείται το placement της Cener με στόχο την άντληση 200 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα τρέξει η ομολογιακή πράσινη έκδοση του Μυτιληναίου για 500 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 15,3 εκατ. κομμάτια έγιναν στην Εθνική, με την μετοχή να υποχωρεί 0,47%, στα 7,70 ευρώ.

Συναλλαγές 6,8 εκατ. τεμαχίων στην Άλφα, με την μετοχή να υποχωρεί πάλι 1,23%, στα 1,49 ευρώ, πιέσεις και στην Πειραιώς στην οποία διακινήθηκαν 2,5 εκατ. κομμάτια, με την μετοχή να κλείνει στα 3,75 ευρώ, ενώ ανοδικά κινήθηκε η Eurobank στο 1,98 ευρώ και κέρδη κοντά στο 1% με 6,13 εκατ. κομμάτια.

Από εκεί και πέρα, στο κόκκινο η Aegean που κατέγραψε απώλειες 1,61%, στα 10,42 ευρώ, Βιοχάλκο που υποχώρησε 1,94%, στα 5,57 ευρώ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 1,72% απώλειες, στα 17,16 ευρώ, ΔΕΗ στο κόκκινο με πτώση 1,71%, στα 11,50 ευρώ.

Πτώση 1,38% για το Jumbo στα 25,76 ευρώ και όγκο 200 χιλιάδες κομμάτια, απώλειες 1,76% ο Μυτιληναίος, στα 33,40 ευρώ με 150 χιλιάδες κομμάτια με τον όμιλο να προβαίνει στην έκδοση πράσινου ομολογιακού 500 εκατ. ευρώ, ενώ αρνητικό πρόσημο είδαν ο ΟΤΕ, στα 15,73 ευρώ και ο ΟΠΑΠ στα 15,97 ευρώ με χαμηλούς όγκους για τα δεδομένα των δύο μετοχών.

Τα προσχήματα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης «κράτησε» η Coca Cola που έκλεισε με άνοδο 1,80%, στα 32,76 ευρώ.

Μεγάλη βουτιά στο limit down η Attica Bank σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις πριν το  reverse split και την αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου.

Με +10% και σήμερα η Frigoglass.

Διαβάστε επίσης

UBS, Optima Bank και Pantelakis Securities «ποντάρουν» στις ελληνικές τράπεζες

Goldman Sachs, UBS και UniCredit Bank δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» σε Ελλάδα και οικονομία

Η Optima bank ειδικός διαπραγματευτής επί των μετοχών της AVE