Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Στο -3,88% οι εβδομαδιαίες απώλειες των τραπεζών – Ξεχώρισαν ξανά οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη

Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

Επιστροφή σε ανοδικό έδαφος για το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, βρίσκοντας βοήθεια στο τέλος της συνεδρίασης και από το θετικό άνοιγμα στη Wall Street που άλλαξε το βαρύ κλίμα στις διεθνείς αγορές, με τον τζίρο πάντως να παραμένει για μια ακόμα ημέρα σε υποτονικούς ρυθμούς

Η συνεδρίαση είχε αρκετές αυξομειώσεις, με τον Γενικό Δείκτη να αλλάζει αρκετές φορές πρόστιμα. Λίγο πριν το τέλος, μάλιστα, ο Γενικός Δείκτης έφτασε έως τις 886 μονάδες. Παράλληλα, σήμερα έληξαν και τα παράγωγα της σειράς Αυγούστου, που επηρέασαν τεχνικά τον Γενικό Δείκτη.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά με κέρδη 0,13% στις 883,11 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 35,6 εκατ. ευρώ και τον όγκος στα 18,5 εκατ. τεμάχια.

Στο επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,36%,  επηρεασμένος από την ισχυρή πτώση της Πέμπτης λόγω και των διεθνών πιέσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED. Ιδιαίτερα ισχυρό ήταν το χτύπημα στις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει με εβδομαδιαίες απώλειες  3,88%.

Από τις τραπεζικές μετοχές, αυτή που ξεχώρισε την Παρασκευή ήταν η μετοχή της Πειραιώς που έκλεισε στο +2,45%, σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Αντίθετα, οι μετοχές των τριών άλλων συστημικών τραπεζών έκλεισαν με ήπιες απώλειες, με την Alpha Bank να κλείνει στο -0,86%, την Εθνική στο -0,43% και την Eurobank στο -0,03%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές  υψηλής η Μυτιληναίος έκλεισε στο +1,97%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, ΟΤΕ και Jumbo.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε ο ΟΛΠ, κλείνοντας στο 1,62%, μετά και τα νέα για την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της μεταβίβασης του 16% από το ΤΑΙΠΕΔ στην Cosco, ενώ στο  -1,54% περιόρισε τις ισχυρές απώλειες που δέχθηκε νωρίτερα η μετοχή της Coca Cola HBC.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Lamda, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Titan, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα.

Για μια ακόμα ημέρα μεγάλες πρωταγωνίστριες ήταν οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη. Η Intrakat έκλεισε στο +10,8%, η Intracom στο +8,59% ενώ η ΚΕΚΡΟΨ στο  +4,33%.

Στήριξη στον Γενικό Δείκτη έδωσαν γενικότερα πολλές από τις μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης. Στο +9,42% έκλεισε η μετοχή της ΕΛΤΟΝ, στο 9,72% η μετοχή της MIG, στο +6,24% η Space Hellas, στο +5,33% η μετοχή της Πλαστικά Κρήτης , στο +4,31 η Briq, στο +3,16 η μετοχή της Flexopack και στο +3,08 η μετοχή της Μύλοι Λούλη.

Διαβάστε επίσης

Wall Street: Επιστροφή σε θετικό έδαφος για τον Dow Jones στο άνοιγμα – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

ΤτΕ: Στα 1,3 δισ. ευρώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Ιούλιο

Αντίστροφη μέτρηση για φοροελαφρύνσεις και παροχές – Στο μικροσκόπιο τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια λίγο πριν τη ΔΕΘ