Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Σταμάτησε η διαπραγμάτευση της Αττικής, στα 11,90 η ΔΕΗ, η περίπτωση ΔΑΑ

φωτογραφία: Bloomberg

φωτογραφία: Bloomberg

Αδυναμία στις μετοχές που πρωταγωνίστησαν χθες και φάνηκε ότι θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν αλλαγή της τάσης στην αγορά, όπως η Πειραιώς και η ΔΕΗ, μένουν από καύσιμα.

Το βαρύ κλίμα στις διεθνείς αγορές εξαιτίας των προβληματικών αποτελεσμάτων των εταιρειών τεχνολογίας, αποτελεί εμπόδιο για την αγορά μας να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, σχολιάζουν οι χρηματιστές.

Οι οποίοι επισημαίνουν ταυτόχρονα ότι η ρευστότητα που μπαίνει στο σύστημα είναι με το σταγονόμετρο μετά τα  placements και τα εταιρικά ομολογιακά.

Από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Attica Bank, προκειμένου να γίνει το reverse split, ενώ στις 21/10 που θα επιστρέψει θα έχει γίνει και η αποκοπή του δικαιώματος για την αύξηση κεφαλαίου και θα ξεκινήσει την ίδια μέρα η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων. Περί τις 1424 μονάδες αυτή την ώρα. Στα όρια των 9 ευρώ η μετοχή και συγκεκριμένα στα 9,03, με το placement στα 9.

Οριακά πάνω από την τιμή του placement και η Κύπρου, στα 4,25 ευρώ. Η Cenergy θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Η Depolas Investments εξηγεί για το στραβοπάτημα του Χ.Α. ότι η σημαντική υποχώρηση νέων παραγγελιών της ASML πυροδότησε πωλήσεις σε αρκετές συνδεόμενες και μη εταιρείες τεχνολογίας. Αυτό ενδεχομένως να είναι ενδεικτικό των γενικότερα χαμηλότερων προσδοκιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας για το 2025.

Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και στον δείκτη τιμών εισαγωγών Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Επίσης, βαρύτητα θα δοθεί από την επενδυτική κοινότητα σήμερα και στα εταιρικά αποτελέσματα Γ’ τριμήνου της Morgan Stanley.

 Στο εσωτερικό, η συσσώρευση εντός εύρους τιμών παραμένει το επικρατέστερο σενάριο. Στο 1,50 υποχωρεί η Άλφα, στα 7,37 ευρώ η ΕΤΕ, στο 1,98 η Eurobank και στα 3,74 διολισθαίνει η μετοχή της Πειραιώς που δεν έκανε την αποφασιστική κίνηση άνω των 3,75. Σταθερή στα 11,88 η ΔΕΗ, που όμως, κάνει δειλά – δειλά κίνηση πάνω από τα 11,90, σε απώλειες σήμερα, αλλά ελεγχόμενες η Aegean, με μόλις 0,10% στα 10,44 ευρώ.

Ταλαιπωρίας συνέχεια για την ΜΟΗ, στα 20,50, ενώ κάποιες αγορές ανεβάζουν οριακά τον ΟΠΑΠ στα 15,81 και τον ΟΤΕ στα 15,82. Στα 9,40 ευρώ η τιμή στόχος από την Euroxx για την μετοχή του ΔΑΑ, με την μετοχή αυτή την ώρα, στα 7,57 ευρώ.Η σύσταση είναι overweight. Ούτε 5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης.

Διαβάστε επίσης:
Jamie Dimon: Η JPMorgan επεκτείνεται στην Αφρική με την υποστήριξη των ΗΠΑ

Φλωρίδης: Και νέα φυλακή στην Κρήτη – O Κορυδαλλός θα κλείσει μόλις γίνουν οι φυλακές στον Ασπρόπυργο

Παγώνει η περικοπή των συντάξεων χηρείας στον ιδιωτικό τομέα