Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σε Άβαξ, Ιντρακάτ, ΟΛΥΜΠ το ενδιαφέρον – Γιατί… χύθηκε η Coca Cola – Αύριο οι νέες μετοχές της Ελλάκτωρ

Χρηματιστήριο: Σε Άβαξ, Ιντρακάτ, ΟΛΥΜΠ το ενδιαφέρον - Γιατί... χύθηκε η Coca Cola - Αύριο οι νέες μετοχές της Ελλάκτωρ

Στο peak της θερινής περιόδου και οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών κόβουν ταχύτητα με τον τζίρο μόλις στα 27 εκατ. ευρώ και τον Γενικό Δείκτη, με εμφανή την απουσία ενδιαφέροντος, να επιστρέφει πίσω, στις 893,98 μονάδες με απώλειες 0,68%.

Η μετοχή της Ελλάκτωρ κατέγραψε απώλειες πάνω από 4%, υποχωρώντας στα επίπεδα των 1,36 ευρώ με όγκο 304 χιλιάδων τεμαχίων. Σημειώνεται ότι αύριο, Παρασκευή 13/8, αρχίζει η διαπραγμάτευση των 133.920.002 νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών της Ελλάκτωρ, που προέκυψαν από την ΑΜΚ με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Πτωτικά και η μετοχή της Coca Cola HBC

Σημειωτέον ότι γύρισε πτωτικά και η μετοχή της Coca Cola, στην περίπτωση της οποίας, αν και ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη πρώτου εξαμήνου, η αγορά συζητεί την εξαγορά στην Αίγυπτο, η οποία κρίθηκε ως ιδιαίτερα ακριβή. Από το υψηλό των 32,43 ευρώ έκλεισε με πτώση πάνω από 1%, στα 31,42 ευρώ.

Τράπεζες

Ούτε οι τράπεζες κατάφεραν να διαφοροποιηθούν. Πτώση 1,46% για την Πειραιώς, 2,9% για την ΕΤΕ, στα 2,45 ευρώ, ενώ έκανε πράξεις πάνω από τα 2,51 ενδοσυνεδριακά, κλείσιμο στα 80 λεπτά και οριακές απώλειες για την Eurobank και διολίσθηση στα 1,143 ευρώ για την μετοχή της Alpha Bank.

Μόλις 13.000 κομμάτια στη ΓΕΚ Τέρνα

Το κλίμα ήταν τόσο υποτονικό που στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ άλλαξαν χέρια μόλις… 13.000 κομμάτια!

Στα 11,64 ευρώ διολίσθησε η Τέρνα Ενεργειακή, απώλειες για τον Μυτιληναίο, στα 15,55 ευρώ, παρά την ανοδική αναλαμπή στα 15,83 ευρώ ενδοσυνεδριακά, θετικό πρόσημο για την Jumbo, στα 13,28 ευρώ, στα 13,68 ευρώ υποχώρησε η ΜΟΗ και στα 9,31 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ.

Πτώση πάνω από 5% για την ΜΙG μετά την κούρσα των τελευταίων ημερών, αλλά απώλειες 7% για την Ιντραλότ, στα 0,47 ευρώ. Από τις μετοχές του κ. Σωκράτη Κόκκαλη την Πέμπτη ενισχύθηκε η Ιντρακάτ με άνοδο λίγο πάνω από 1%.

Κέρδη πάνω από 4% για την Άβαξ και πάνω από 3% για την Τεχνική Ολυμπιακή.

Αντίδραση με άνοδο 2,1% για τον Φουρλή και 151 χιλιάδες κομμάτια.

Καμία έκπληξη δεν εμπεριείχε για την Ελλάδα και το ελληνικό χρηματιστήριο η αναδιάρθρωση δεικτών στις 11 Αυγούστου 2021 από την Morgan Stanley Capital International. Το ενδιαφέρον τόσο για την Εθνική Τράπεζα όσο και για τον Μυτιληναίο μετατίθεται για τις 11 Νοεμβρίου 2021. Η έκπληξη, βεβαίως, ήταν ότι η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς θα εντασσόταν στον MSCI Global Small Cap, κάτι όμως που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε.

Εν τω μεταξύ, σήμερα 12/8, ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της Phoenix Vega Mezz (ΦΒΜΕΖΖ) στην Εναλλακτική Αγορά  με τιμή εκκίνησης τα 0,05 ευρώ ανά μετοχή και με κλείσιμο στα 0,0412 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από 9/8 η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς διαπραγματεύεται με νέα ονομαστική αξία €0,95 ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στη PHOENIX VEGA MEZZ με αναλογία 1 μετοχή της «PHOENIX VEGA MEZZ PLC» για κάθε 1 μετοχή της «ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.».