Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Σε Alpha και Coca-Cola οι αγοραστές, εντολές σε Lamda και Jumbo

ΧΑ

Κάποιες από τις εντολές που δεν πέρασαν χθες εξαιτίας της κλειστής αγοράς του Λονδίνου, λόγω της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, αναμένεται να περάσουν σήμερα.

Ταυτόχρονα, οι ευρωπαϊκές αγορές, όπως και το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) φαίνεται να μη χάνουν την ευκαιρία των πρόσκαιρων κερδών της Wall χθες, ακολουθώντας στο ίδιο κλίμα.

Με κέρδη κάτω από 1% τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως άλλωστε και χθες οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Χ.Α. που δείχνει να πλησιάζει τις 840 μονάδες με κίνηση σαφή που αφορά στις τράπεζες.

Μοναδική εστία ανησυχίας, η κούρσα στα 10ετή ομόλογα, που το γερμανικό ξεπερνά το 1,8% σε απόδοση και το ελληνικό το 4,4%, επίπεδα τα οποία η πρώτη χώρα έχει να δει από το 2009, την εποχή κατάρρευσης των αμερικανικών τραπεζών και η χώρα μας από την εποχή των μνημονίων του Αλέξη Τσίπρα.

Ασφαλώς και υπάρχει ανησυχία για την αυριανή απόφαση της Fed και το ύψος της νέας αύξησης του βασικού επιτοκίου του δολαρίου.

Αυξήσεις που θα συνεχιστούν με επιθετικό τρόπο, όπως προεξοφλούν οι αναλυτές μέχρι τέλος του 2022 και για την Ευρώπη μέχρι τις αρχές του 2023.

Ο πληθωρισμός δεν δείχνει να τιθασεύεται και όλοι πια μιλούν για επιστροφή στην ύφεση.

Μένει να φανεί κατά πόσο θα ξεχωρίσει η Ελλάδα η οποία εμφάνισε στο β’ 3μηνο ρυθμό ανάπτυξης 7,8% κι ενώ ο τουρισμός συνεχίζεται άκαμπτος και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Σχεδόν 2% η αντίδραση στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 στα 3,29 ενισχύεται η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 προς στα 93 λεπτά η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και στο 1,19 η Πειραιώς.

Αντίδραση βγαίνει και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, αφού πάνω από 2% η αντίδραση που βγαίνει στον Φουρλή ΦΡΛΚ -100,00% στα 5,24 ευρώ σκαρφαλώνει η ΔΕΗ, στα 22,23 η Coca-Cola, επιστροφή πάνω από τα 6 ευρώ για την Lamda Development ΛΑΜΔΑ 0,27% 7,45 στα 14,32 η Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,39% 25,44 η οποία θα δώσει έκτακτο μέρισμα πριν τα Χριστούγεννα, 0,385 ευρώ, στα 14,65 και κέρδη πάνω από 1% για τον Μυτιληναίο.

Στο «συν» ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Τα αποτελέσματα των εισηγμένων αγγίζουν την εποχή πριν από την Lehman Bothers

Η Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές