Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Πτώση συντονισμένη με την Ευρώπη

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ελληνικού 7ετούς ομολόγου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το ύψος των κεφαλαίων που θα επιδιώξει να αντλήσει ο ΟΔΔΗΧ, αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 2 δις. ευρώ με προσφερόμενο επιτόκιο περί το 2,3%.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. πάντως, ξεκίνησε πτωτικά την Μ. Τετάρτη, με τις απώλειες λίγο κάτω από 2%, στις 616 μονάδες, αλλά με ιδιαίτερα… σαρακοστιανό τζίρο, ούτε καν 3 εκατ. ευρώ. Το κλίμα άλλωστε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν είναι ενθαρρυντικό, αφού οι μεγάλες αγορές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο, Μαδρίτη και ο Eurostoxx, καταγράφουν απώλειες πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, με τους επενδυτές να αφήνουν προσώρας στην άκρη την πανδημία και να ασχολούνται με αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων.

Από τις 2/4, είναι η Τρίτη πτωτική συνεδρίαση, αν τελικά ο δείκτης κλείσει στο κόκκινο, με τον γενικό δείκτη να έχει πραγματοποιήσει ράλι περίπου 80 μονάδων. Κατά τα άλλα, πτώση πάνω από 3% καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος, με την Πειραιώς να σημειώνει πτώση πάνω από 6%, Eurobank και Εθνική πάνω από 3% και 1,5% η μετοχή της Alpha. H διόρθωση πάντως, περνάει και στα υπόλοιπα blue chips. Σχεδόν 4% οι απώλειες στην Βιοχάλκο, πάνω από 4% στην Ελλάκτωρ, πάνω από 3% στην Μότορ Όιλ και πάνω από 5% στην Aegean. Πάνω από 2,8% η βουτιά στην ΔΕΗ, 2,4% στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ,, πάνω από 2% στα ΕΛΠΕ, την ΕΥΔΑΠ, την Jumbo και τον Μυτιληναίο. Πάνω από 1% η πτώση για την Τέρνα Ενεργειακή, τον ΟΠΑΠ, την ΕΧΑΕ και την Coca Cola.