• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πτώση συντονισμένη με την Ευρώπη

    • NewsRoom

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ελληνικού 7ετούς ομολόγου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το ύψος των κεφαλαίων που θα επιδιώξει να αντλήσει ο ΟΔΔΗΧ, αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 2 δις. ευρώ με προσφερόμενο επιτόκιο περί το 2,3%.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. πάντως, ξεκίνησε πτωτικά την Μ. Τετάρτη, με τις απώλειες λίγο κάτω από 2%, στις 616 μονάδες, αλλά με ιδιαίτερα… σαρακοστιανό τζίρο, ούτε καν 3 εκατ. ευρώ. Το κλίμα άλλωστε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν είναι ενθαρρυντικό, αφού οι μεγάλες αγορές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο, Μαδρίτη και ο Eurostoxx, καταγράφουν απώλειες πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, με τους επενδυτές να αφήνουν προσώρας στην άκρη την πανδημία και να ασχολούνται με αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων.

    Από τις 2/4, είναι η Τρίτη πτωτική συνεδρίαση, αν τελικά ο δείκτης κλείσει στο κόκκινο, με τον γενικό δείκτη να έχει πραγματοποιήσει ράλι περίπου 80 μονάδων. Κατά τα άλλα, πτώση πάνω από 3% καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος, με την Πειραιώς να σημειώνει πτώση πάνω από 6%, Eurobank και Εθνική πάνω από 3% και 1,5% η μετοχή της Alpha. H διόρθωση πάντως, περνάει και στα υπόλοιπα blue chips. Σχεδόν 4% οι απώλειες στην Βιοχάλκο, πάνω από 4% στην Ελλάκτωρ, πάνω από 3% στην Μότορ Όιλ και πάνω από 5% στην Aegean. Πάνω από 2,8% η βουτιά στην ΔΕΗ, 2,4% στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ,, πάνω από 2% στα ΕΛΠΕ, την ΕΥΔΑΠ, την Jumbo και τον Μυτιληναίο. Πάνω από 1% η πτώση για την Τέρνα Ενεργειακή, τον ΟΠΑΠ, την ΕΧΑΕ και την Coca Cola.



    ΣΧΟΛΙΑ