• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πτώση συναλλαγών στις τράπεζες, πάρτι στη Revoil και το -3% της Ιντρακόμ – Κέρδη +4% για Άβαξ μετά από… 2 μήνες!

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)


    Σχεδόν στο μισό μειώθηκαν οι συναλλαγές στις τράπεζες σε σχέση με τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

    Αδυναμία απορρόφησης της προσφοράς που βγήκε, με αποτέλεσμα την… οπισθοχώρηση των συναλλαγών, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από τις χαμηλές συναλλαγές περί τα 78 εκατ. ευρώ και την αναμέτρηση εκ νέου της αγοράς με τις 1400 μονάδες.

    Κλείσιμο στα χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα, δηλαδή στις 1407,03 μονάδες και απώλειες 0,97%.  Στάσης αναμονής για τις εκλογές στη Γαλλία, καθώς την Κυριακή πραγματοποιείται ο δεύτερος γύρος ενώ τα μάκρο που βγήκαν στην Ευρώπη ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων (2,5% ο πληθωρισμός).

    Η JP Morgan υποβάθμισε τις προσδοκίες για τις ελληνικές μετοχές, εξέλιξη που, όπως φάνηκε, από τη νότια κίνηση του δείκτη, είχε την εξέλιξή της.

    Οι εξελίξεις μοιάζουν απρόβλεπτες, σύμφωνα με Έλληνες χρηματιστές. Κι αυτό διότι τις τελευταίες μέρες παίζει στην αμερικανική πολιτική σκηνή το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Τζο Μπάιντεν, τον Αύγουστο. Μία τέτοια εξέλιξη δεν έχει τιμολογηθεί ακόμα από τα χρηματιστήρια, για το λόγο αυτό δικαιολογείται προς το παρόν η όποια νευρικότητα και αποχή από τις μετοχές.

    Με χαμηλό όγκο, σε σχέση με τους τζίρους των προηγούμενων ημερών στις τέσσερις συστημικές.

    Χαρακτηριστικά, 3,12 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια στην Alpha, με την μετοχή να κλείνει στο -1,95% και στο 1,56  ευρώ.

    Περί το 1,33 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια στην ΕΤΕ, στα 7,69 ευρώ που έκλεισε με πτώση 3,10%.

    Απώλειες 1,29% για την Eurobank, στα 2,07 ευρώ και 4,89 εκατ. κομμάτια και απώλειες πάνω από 2% για την Πειραιώς, στα 3,51 ευρώ με 2,36 εκατ. τεμάχια.

    Από εκεί και πέρα κάτω από 200 χιλιάδες κομμάτια όγκος στον ΟΠΑΠ, στα 14,67 ευρώ, μόλις… 160 χιλιάδες κομμάτια στην ΔΕΗ, στα 11,18 και οριακή πτώση.

    Μικρές οι απώλειες στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 0,6%, στα 16,40 με μόλις 63 χιλιάδες κομμάτια, βουτιά 2,51% για την Aegean με σχεδόν 56 χιλιάδες όγκο και -2,72% για την Βιοχάλκο, στα 5,73 με 100 χιλιάδες κομμάτια.

    Η ΕΧΑΕ υποχώρησε 1,12% , με… 34 χιλιάδες όγκο.

    Βουτιά 3% η Ιντρακόμ που άνοιξε με νέα ονομαστική αξία, καθώς οι δικαιούχοι θα λάβουν επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ. Στη δε Τιτάν, άλλαξαν χέρια ούτε 30 χιλιάδες κομμάτια.

    Αριστοτεχνικό το μάζεμα και σήμερα στην ΤΕΝΕΡΓ στα 19,51 ευρώ.

    Και νέα ανοδική για την Revoil, που επέστρεψε στα 2 ευρώ κλείνοντας με άνοδο 7,53% και 145 χιλιάδες κομμάτια.

    Πάνω από το 1,40  επέστρεψε μετά από έξι συνεδριάσεις η μετοχή της Άβαξ, η οποία, λέει, ανέλαβε νέο έργο στο Ιράκ. Μετά από δύο μήνες η μετοχή σημειώνει κέρδη πάνω από… 4%.

    Γύρισμα για την ΕΛΧΑ και απώλειες 1,90%, μετά το χθεσινό πάρτι στη μετοχή (+7,4%).

    Διαβάστε επίσης

    J.P. Morgan: Υποβαθμίζει τις μετοχές στην Ελλάδα, διατηρεί τη θετική σύσταση για τα ομόλογα

    Στα top picks της Mediobanca και της Wood η Alpha Bank

    Euroxx Χρηματιστηριακή για Παπουτσάνης: Υψηλό περιθώριο ανόδου για τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ