Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Προβάδισμα στις τράπεζες, έκοψε μέρισμα ΔΕΗ και επιστροφή κεφαλαίου από Ελλάκτωρ

Οι επικεφαλής των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών: Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

Οι επικεφαλής των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών: Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

Ανοδικά η αγορά τη Δευτέρα με τη βοήθεια των τραπεζών που κοιτάζει τις 1.470 μονάδες. Στο άνω εύρος της περιόδου έκλεισε την Παρασκευή ο ΓΔΧΑ, αν και ο τζίρος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο.

Ελαφρώς θετικό άνοιγμα δείχνουν τα futures στην Ευρώπη μετά και την παραίτηση Μπάιντεν από τη διεκδίκηση της προεδρίας, αλλά πιθανότατα να έχουμε και νέα επεισόδια στο μέτωπο αυτό καθώς το ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει στην θέση του.

Βαρύτητα στην εβδομαδιαία ατζέντα θα έχει η μεταποίηση Ιουλίου στην Ευρωζώνη την Τετάρτη, αλλά κυρίως το ΑΕΠ Β΄τριμήνου (Πέμπτη) και το επίπεδο τιμών προσωπικής κατανάλωσης Ιουνίου στις  ΗΠΑ που δημοσιεύεται την Παρασκευή και ενδεχομένως θα παίξει ρόλο στην τελική απόφαση για τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Στο εσωτερικό, θα έχουμε τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα Β΄τριμήνου (π.σ.) από τη Metlen την Πέμπτη.

Σημαντικά διεθνή εταιρικά αποτελέσματα θα έχουμε και σήμερα με την SAP στη Γερμανία και την Verizon στις ΗΠΑ, ενώ αύριο θα ανακοινώσουν Google και Tesla από τις «υπέροχες 7».

Βασικό σενάριο η διαπραγμάτευση εντός εύρους τόσο για το εσωτερικό όσο και για τους διεθνείς δείκτες.

Ακόμα προσπαθούν οι αγορές να χωνέψουν τις χθεσινές πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, μετά την παραίτηση Μπάιντεν από την διεκδίκηση της δεύτερης θητείας και την επιλογή της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις να ηγηθεί την προσπάθειας των Δημοκρατικών να διατηρήσουν την παραμονή τους στον Λευκό Οίκο κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Αναιμικό το ξεκίνημα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Εξαγορά με το καλημέρα από την Ideal, αλλά και αλλαγή μετοχικής σύνθεσης στη μη εισηγμένη Famar, που σημαίνει ότι τα deals στην ελληνική οικονομία κινούνται με αμείωτους ρυθμούς.

Πάνω από 3,9 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές αυτή την ώρα, με την Άλφα να πλησιάζει το 1,70 ευρώ, την ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 στα 8,29, την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 ελαφρώς ανοδικά, στα 2,194 ευρώ και νέα υψηλά, την Πειραιώς να σκαρφαλώνει στα 3,90 ευρώ.

Μέχρι τέλος του μήνα οι τράπεζες θα μονοπωλήσουν του ενδιαφέροντος εξαιτίας των μερισμάτων που πρόκειται να διανείμουν.

Πράξεις πάνω από τα 18 ευρώ για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68 απώλειες 1,91% η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 λόγω μερίσματος 0,25%.

Επιστροφή κεφαλαίου και για την Ελλάκτωρ 0,50 ευρώ, στα 2,07 ευρώ και πτώση 19%.

Κέρδη 1,17% για την Ιντεάλ.

Πράξεις πάνω από τα 12 ευρώ για την Όπτιμα, στα 5,80 η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ 0,87% 5,82 που έκοψε 0,10 ευρώ, το Ιατρικό έκοψε 0,02 ευρώ, αλλά ενισχύεται 1,44%.

Εντολές στην Ιντρακόμ που ενισχύεται 2,35%.

Διαβάστε επίσης:

Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΔΕΗ, Exxon Mobil και τη μετοχή της Amazon

Φορολογικές δηλώσεις: Στις 26/7 εκπνέει η προθεσμία υποβολής – Πιέσεις για νέα παράταση

ΕΦΚΑ: Ξεκινά από σήμερα η επιστροφή εισφορών ύψους 2 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες επαγγελματίες