• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Προβάδισμα στην Alpha λόγω Moody’s και Aegean λόγω αναβαθμίσεων

    Οι κ.κ Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank και Δημήτρης Γερογιάννης. CEO της Aegean Air

    Οι κ.κ Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank και Δημήτρης Γερογιάννης. CEO της Aegean Air


    Με απουσία πρωταγωνιστών και σήμερα, πέρα από κάποια αντίδραση που φαίνεται να βγαίνει στην Άλφα μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις και στην Aegean, η οποία έχει ισχυρές συστάσεις αγοράς από τις χρηματιστηριακές, άνω των 19 ευρώ, η αγορά δίνει «μάχη» για να κρατηθεί πάνω από τις 1.400 μονάδες. Κόντρα στα 6 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στα 34 λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης.

    Σήμερα λήγει το πρώτο εξάμηνο και όπως έχει φανεί κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) οι ξένοι επενδυτές κατοχυρώνουν ρευστότητα ενόψει του απρόβλεπτου β’ εξαμήνου, το οποίο περικλείει τόσες εκλογικές αναμετρήσεις (Γαλλία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ).

    Η Alpha Bank ΆΛΦΑ 4,11% 1,52 θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά την αναβάθμιση από τη Moody’s σε επενδυτική βαθμίδα με θετικές προοπτικές.

    Στα 3,40 σκαρφαλώνει η Πειραιώς με αναιμικά κέρδη, αντίδραση 1,37% για την Άλφα, στο 1,482 ευρώ, αμετάβλητη στα 7,80 η ΕΤΕ και απώλειες 1% στην Eurobank, στα 2,04 ευρώ.

    Πάνω από 1,8% η πτώση στο ξεκίνημα για την Optima OPTIMA 0,17% 12,02

    Αναιμικά κέρδη βγαίνουν στη ΜΟΗ, στα 23,42 ευρώ, στον Μυτιληναίο στα 34,56 στον ΟΤΕ στα 13,73 στην ΤΕΝΕΡΓ στα 19,44, στη ΔΕΗ στα 10,94, στα ΕΛΠΕ στα 7,97.

    Στα 11,46 ευρώ η Aegean και κέρδη 1,69%, ενώ στα 16,64 ευρώ αντιδρά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0% 16,54

    Διόρθωση στη Cener, αλλά οριακά στα 9,77 ευρώ.

    Στα 5,12 ευρώ σκαρφαλώνει η Ιντρακάτ. Υπενθυμίζεται ότι δύο πακέτα χθες, πάνω από 1,37 εκατ. κομμάτια έγιναν στα 5,15 ευρώ.

    Η Depolas Investments σχολιάζει πως, «σήμερα τελειώνει το α’ εξάμηνο του έτους και το “window dressing” είναι εντός προγράμματος για τις αγορές.

    Στο εσωτερικό, σημαντική εκτιμούμε ότι είναι η αναβάθμιση της ΑΛΦΑ από την Moody’s σε επενδυτική βαθμίδα (Βaa3) για το μακροπρόθεσμο χρέος υψηλής εξασφάλισης (Senior Unsecured) και τις καταθέσεις.

    Ο τίτλος εκτιμούμε ότι δικαιολογεί υψηλότερες αποτιμήσεις από εκείνες που του δίνει η αγορά έναντι των υπολοίπων τραπεζών.

    Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στα μεγέθη του πληθωρισμού προσωπικής κατανάλωσης Μαΐου (Core PCE) στις ΗΠΑ, καθώς η προηγούμενη μέτρηση ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων 3 ετών, αλλά ακόμα παραμένει στο 2,76% που είναι αρκετά πάνω από τον στόχο του 2% της FED.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συνολική αποκλιμάκωση από αρχές του έτους ήταν μόλις 0.2%. Επιθετικότερη αποκλιμάκωση (από την εκτίμηση του 2,6%) ενδεχομένως να πιέσει την κεντρική τράπεζα για μείωση επιτοκίων από τον Σεπτέμβρη.

    Πέραν αυτού, στις ΗΠΑ αναμένουμε και τα στοιχεία προσωπικής κατανάλωσης και εισοδήματος Μαΐου καθώς και την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Η σημερινή Ευρωπαϊκή ατζέντα περιλαμβάνει τον πληθωρισμό Ιουνίου για Ιταλία και Ισπανία καθώς και τις εγχώριες λιανικές πωλήσεις».

    Τέλος, σήμερα οι μετοχές της Performance διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0499 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

    Διαβάστε επίσης:

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για CENER, OPTIMA, ΙΝΤΚΑ και ΛΑΜΔΑ

    Το Μαξίμου κλείνει την συζήτηση για τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ξεκίνησε η ονοματολογία, «καίγεται» η Σακελλαροπούλου

    Θάνος Σοφιός (Breakwave Advisors): Mείωση της μεταβλητότητας στις spot τιμές των capesize



    ΣΧΟΛΙΑ