• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Προς νέο… Βατερλώ


    Άσφαιρη κίνηση προς τις 500 μονάδες και γύρισμα της αγοράς σε αρνητικό πρόσημο και απώλειες 1,5% καθώς πλέον μόλις 7 μονάδες χωρίζουν την αγορά από τα ιστορικά χαμηλά.

    Με το τζίρο στα 10 εκατ. ευρώ, οι 500 μονάδες αποδείχθηκαν bear trap για όσους παρασύρθηκαν από το θετικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

    Οι αγορές δεν έχουν βρει το βήμα τους και μαζί τους το ΧΑΑ αφού οι επενδυτές εν πείστηκαν από τις χθεσινές παρεμβάσεις του Eurogroup οι οποίες παραπέμπουν σε διάυτση της ευρωπαϊκής οικονομίας όταν ο ιός εξαλειφθεί.

    Οι επενδυτές αυτό που περιμένουν ειδικά στη Ευρώπη είναι μια αποφασιστική κίνηση εκ μέρους της Κριστίν Λαγκάρντ κόβoντας χρήμα.

    Οι ΗΠΑ με λιγότερους θανάτους από το ιό προβαίνουν σε επαναγορές ομολόγων ύψους 700 δισ. δολαρίων. Και η Ευρώπη με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα μοιράζει μόλις 120 δισ. ευρώ.

    Η απόδοση του ελληνικού 10 ετούς ομολόγου επιστρέφει σε δύσκολα επίπεδα απόδοσης πάνω από 2,5% με τα αντίστοιχα γερμανικά να κινούνται υπό του μηδενός, δημιουργώντας ένα χάσμα.

    Και αν οι τράπεζες στο ΧΑΑ ενισχύονται πάνω από 5% τα blue chips θα αργήσουν να βρουν το βήμα τους, καθώς ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 3,5% και η ΔΕΗ 3,2 % αφού ο κορονοϊός μπλοκάρει επενδυτικά προγράμματα αλλά και την τρέχουσα λειτουργία μεγάλων επιχειρήσεων.

    Κέρδη πάνω από 4% για την Πειραιώς και πάνω από 2% για την Alpha και τη Eurobank.

     



    ΣΧΟΛΙΑ