Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Profit taking σε Aegean, Ιντρακάτ, BIOXAΛKO και τράπεζες

Ευτύχης Βασιλάκης (Autohellas-Aegean), Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat)

Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean), Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat)

Με τις συναλλαγές περί τα 5 εκατ. ευρώ, η αγορά δείχνει ότι πάει να ισορροπήσει χαμηλότερα, δίνοντας μία ακόμα ευκαιρία για τοποθετήσεις σε λίγο καλύτερες αποτιμήσεις.

Κατοχύρωση κερδών σε μια σειρά από πρωταγωνιστές του τελευταίου διαστήματος, όπως η Aegean και η Ιντρακάτ, με τους πωλητές να παίρνουν το πάνω χέρι ακόμα στη δεικτοβαρή Coca Cola, φαίνεται ότι δημιουργείται νέα αφετηρία πριν από τη διάσπαση κρίσιμων αντιστάσεων, όπως αυτή που εντοπίζεται στα επίπεδα άνω των 1.320 μονάδων.

Στις 1.288 μονάδες οπισθοχωρεί ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) που δείχνει να απομακρύνεται από τα υψηλά των 1.300 μονάδων την Τρίτη.

Στο εσωτερικό, μοιραία το ενδιαφέρον στρέφεται στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Ο ίδιος έδωσε μία πρόγευση με δηλώσεις του στο Bloomberg ότι θα αποπληρωθούν εγκαίρως διακρατικά δάνεια του πρώτου μνημονίου, ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

Στα 3,03 ευρώ οι απώλειες στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 που σημειώνει απώλειες 0,98%, στο 0,20% οι απώλειες στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 στο 1,50 ευρώ, κατά 0,60% οι απώλειες στην ΕΤΕ και 1,13% στην Eurobank.

Κατά τα άλλα, αμετάβλητος ο ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 στα 15,05, μικρές πιέσεις στον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68 στα 15,94 ευρώ, στα 32,16 ευρώ υποχωρεί ο Μυτιληναίος, ενώ σήμερα κλείνει το βιβλίο για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου με επιτόκιο μεταξύ 4 – 4,5%.

Συνεχίζει ανοδικά η ΕΧΑΕ κατά 0,90%, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει σε κάποιες από τις μετοχές του κλάδου της Πληροφορικής και της Νέας Τεχνολογίας, όπως η Quest που ενισχύεται πάνω από 1%.

Διόρθωση 1,91% στην Aegean ΑΡΑΙΓ -0,25% 12,07 1,16% στη Βιοχάλκο, 1,40% στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, 2,56% στην Ιντρακάτ, 3,18% στο Jumbo. Στο +4% η Λαβιφάρμ.

Έτσι λοιπόν, οι επενδυτές βλέπουν δεύτερη μέρα απωλειών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, που μάλλον ακολουθεί τη διεθνή τάση, καθώς τόσο η Wall χθες, όσο και οι ευρωαγορές σήμερα συνεχίζουν να υποχωρούν, μετά τα στοιχεία για επιβράδυνση στην Κίνα, που λόγω επιτοκίων και πληθωρισμού στον υπόλοιπο κόσμο, κορυφώνονται οι ανησυχίες για ύφεση.

Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αποκάλυψαν την Τετάρτη ότι η περαιτέρω σύσφιξη, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, είναι πιθανή, καθώς τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα ήταν διχασμένη όσον αφορά στην απόφασή της να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Οι αγορές Ασίας – Ειρηνικού κατέγραψαν έντονες απώλειες, μετά τα νέα από τη Fed, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν μικρή αλλαγή στη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε επίσης:

Η Nova σαλπάρει και στηρίζει το AEGEAN 600 και το επετειακό 60o Ράλλυ Αιγαίου

Premia Properties: Αγορά ιδίων μετοχών

Mytilineos: Στο 3,26% το ποσοστό ιδίων μετοχών