• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πράξεις και κάτω από τις 900 μονάδες, στο επίκεντρο οι τράπεζες

    τράπεζες: Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) - Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) - Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) - Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) – Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) – Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) – Φωκίων Καραβίας (Eurobank)


    Με τις τράπεζες στο επίκεντρο ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις 898 – 904 μονάδες.

    Το γύρισμα της αγοράς την Παρασκευή αποδόθηκε στη διαμάχη κυβέρνησης τραπεζιτών για τις χρεώσεις και την χαοτική διαφορά ανάμεσα στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρα από τις “απειλές” περί έκτακτης φορολογίας, θα πρέπει να θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν κινήσεις μειώσεως βασικών κατηγοριών τιμολόγησης των τραπεζικών προϊόντων.

    Η “κόντρα” αυτή που παίρνει βεβαίως προεκλογικές διαστάσεις, προφανώς και βλάπτει την πορεία της αγοράς, επισημαίνουν οι αναλυτές, αφού από τις 922 μονάδες ο γενικός δείκτης προσγειώνεται στα όρια των 900 μονάδων, λίγες μόλις ημέρες πριν ολοκληρωθεί η χρονιά.

    Από την άλλη δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι η διόρθωση που πήρε έντονα χαρακτηριστικά την Παρασκευή, δίνει περιθώρια για νέες τοποθετήσεις, δεδομένου ότι αναμένονται σημαντικοί καταλύτες αλλαγής κλίματος.

    Την Τετάρτη αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ γ΄3μήνου της ελληνικής οικονομίας και στο εξωτερικό αναμένονται νέες ανακοινώσεις για αύξηση επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, 0,5% για την FED.

    Στα της αγοράς, στις 635 μονάδες υποχωρεί κατά 0,75% ο τραπεζικός κλάδος.

    Στα 3,77 η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 με απώλειες 0,8%, πάνω από 1% η πτώση στην Eurobank  ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 στο 1,05, στο 1,32 ευρώ δείχνει να περνά σε θετικό πρόσημο η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 και στο 1 ευρώ με απώλειες 0,7% η Άλφα.

    Από εκεί και πέρα στα 6,44 υποχωρεί η ΔΕΗ metoxes metoxi=ΔΕΗ], αλλά στα 7,20 ενισχύονται τα ΕΛΠΕ με πράξεις νωρίτερα στα 7,22. Στα 200 ευρώ επανέρχεται η ΜΟΗ ΜΟΗ 1,86% 23,04, κέρδη 1,28% για τον Μυτιληναίο στα 18,2 ευρώ. Στα 13,13 ευρώ ενισχύεται ο ΟΠΑΠ και στα 14,77 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ.

    Στο μεταξύ, με νέα τιμή σήμερα η Autohellas και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου διαπραγματεύεται η μετοχή ύψους 1 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 8,8%.

    Τέλος και η Ιντεάλ χωρίς τα 0,12 ευρώ ανά μετοχή επιστροφή κεφαλαίου σήμερα.

    Διαβάστε επίσης

    Νέο μήνυμα Σταϊκούρα στις τράπεζες: Να διευκολύνουν τους δανειολήπτες – Στα 3,5 δισ. ευρώ φέτος τα κέρδη τους



    ΣΧΟΛΙΑ