Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Πυρετός Fed στις αγορές, για δεύτερη φορά σ’ ένα μήνα κάτω από τις 820 ο δείκτης

ΧΑ

Με τη Wall στο -1,7%, τον S&P να κλείνει κάτω από τις 3.800 μονάδες και τον Τζερόμ Πάουελ να δηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων μέχρις ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει στο 2%, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αντίδρασης.

Ήδη, η Ευρώπη, με τον Dax στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης εκκίνησε με κάθετη πτώση 1,7%.

Οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες ακόμα και να γράψουν ύφεση ή πολίτες να χάσουν τις δουλειές τους προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός, ήταν το μήνυμα του επικεφαλής της Fed, με το επιτόκιο του δολαρίου να κινείται μεταξύ 3 – 3,25%.

Ήδη, η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,5%, στη Γερμανία αγγίζει το 1,90% και στην Ελλάδα το 4,46%, όταν ο αντίστοιχος ιταλικός τίτλος διαμορφώνεται σε 4,16%.

Σημειωτέον, ότι τα προβλήματα για τις αγορές δεν τελειώνουν εδώ.

Την Κυριακή διεξάγονται οι εκλογές στην Ιταλία. Ανάδειξη τυχόν ανίσχυρης κυβέρνησης εν μέσω ενεργειακής θύελλας και χρέους στο 150% του ΑΕΠ, κοντά στα 3 τρισ. ευρώ, ενδεχομένως να προκαλέσει μία ακόμα εστία ανασφάλειας αν δεν ληφθούν μέτρα. Σε τέτοιο βαθμό, που να απομακρύνει την Ελλάδα από τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) ξαναβλέπει για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα την περιοχή κάτω των 820 μονάδων, τις 819, με τη στήριξη να εντοπίζεται περί τις 815.

Ο δείκτης των τραπεζών διολισθαίνει στη νέα στήριξη των 540 μονάδων και ήδη τα χαρτιά βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Στο ξεκίνημα, οι απώλειες για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 ξεπερνούν το 2%, στο 1,13 ευρώ, πάνω από 1% οι απώλειες για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 στο 0,87, στο 1,5% η πτώση στην ΕΤΕ και στο 1,6% στην Eurobank.

Συνεχίζεται δηλαδή, η πτώση που άρχισε χθες, ενώ πρώτα ο κλάδος μέσα στον Σεπτέμβριο, είχε καταφέρει να μειώσει τις απώλειες από το ξεκίνημα της χρονιάς στο 1,5%.

Ως προς τα άλλα blue chips, η ΔΕΗ υποχωρεί στα 5,17, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 8,89, στα όρια των 11 ευρώ ο Τιτάνας, μετά την αναλαμπή που έδωσε η μετοχή τον περασμένο Αύγουστο με κίνηση πάνω από τα 13 ευρώ, μεικτή η τάση σε ΕΛΠΕ και ΜΟΗ, αλλά νέες απώλειες στο Jumbo, αλλά και στον Μυτιληναίο, με τη μετοχή στα 14,15 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ειδικό Τέλος ηλεκτροπαραγωγής: Χάος με το χαράτσι των 400 εκ. ευρώ -Απαλλάσσονται από το πλαφόν; – Όλο το παρασκήνιο