• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Παίρνουν μπροστά οι τράπεζες, ανεβάζει στροφές η ΜΟΗ, πτώση στο Jumbo λόγω προβλέψεων

    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Άλλαξαν οι προβλέψεις από τις χρηματιστηριακές εταιρείες, τουλάχιστον έτσι, όπως καταγράφεται στα πρωϊνά σχόλιά τους και βλέπουν επαναφορά της αγοράς, υπό προϋποθέσεις, στη ζώνη των 1.500 μονάδων και πάλι.

    Ανοδικά ο δείκτης αυτή την ώρα, στις 1447 μονάδες, με συναλλαγές 3,25 εκατ. ευρώ.

    Η Depolas Investments, αναφέρεται στη χθεσινή μέρα που ο δείκτης κινήθηκε πτωτικά με τους όγκους συναλλαγών να παραμένουν σταθερά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

    Αντιθέτως, Ευρώπη και ΗΠΑ κατέγραψαν κέρδη με τους βασικούς μετοχικούς δείκτες της τελευταίας να σκαρφαλώνουν σε νέα ιστορικά υψηλά Για σήμερα, στο επίκεντρο θα βρεθούν τα στοιχεία πληθωρισμού Ιουνίου στις ΗΠΑ με τις εκτιμήσεις σε μηνιαία βάση να συγκλίνουν σε αύξηση 0,1% και 0,2% χωρίς φαγητό και ενέργεια.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Γερμανία σήμερα το πρωί ο πληθωρισμός δεν περιείχε εκπλήξεις καθώς ανακοινώθηκε πάνω στις εκτιμήσεις. Με το κλίμα στο εξωτερικό να παραμένει υποστηρικτικό ο ΓΔΧΑ θα μπορούσε να προσεγγίσει το προηγούμενο υψηλό των 1500 μονάδων.

    Στο εσωτερικό το επιφυλακτικό μήνυμα της διοίκησης της Jumbo για αύξηση πωλήσεων 8% δηλαδή στο κάτω μέρος της εκτίμησης, αναμένεται να επηρεάσει τη μετοχή και να την βάλουν στο επίκεντρο.

    Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Τράπεζα Πειραιώς, μετά τη χθεσινή αποκοπή του μερίσματος αλλά και την αυξημένη ζήτηση της έκδοσης του ομολόγου.

    Ανοδικά και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το χθεσινό πάρτι στην Wall με τον S&P στις 5.633 μονάδες.

    Διακυμάνσεις λοιπόν στο Χ.Α., ενώ στις τράπεζες βγαίνει αντίδραση, κίνηση που φάνηκε από χθες, ειδικά στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74, που απορρόφησε τους κραδασμούς του μερίσματος. Πάνω από 1% η αντίδραση αυτή την ώρα, στα 3,689 ευρώ, +0,85% η Άλφα πάνω από το 1,65 ευρώ, +0,74% η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87, στα 7,918 ευρώ και 1,405 άνοδος η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 στα 2,098 ευρώ.

    Κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσει να τιμολογείται το investment grade της Moody’s, σχολιάζουν οι αναλυτές. Τα 12 ευρώ κοιτάζει πάλι η Aegean, στα 2,26 ευρώ σκαρφαλώνει ο ΑΔΜΗΕ, στα 6,22 η Βιοχάλκο, , στα 17,68 και σε νέα υψηλά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 11,70 ευρώ η ΔΕΗ, νέα αντίδραση σήμερα, αλλά υποτονική για τα ΕΛΠΕ, στα 7,80 πάνω από 1% αντίδραση βγάζει η Μότορ Όιλ, με κίνηση πάνω από τα 23 ευρώ, στα 37 ευρώ επιστρέφει ο Μυτιληναίος,στα 15,26 ο ΟΠΑΠ. Στα 19,28 η Τέρνα Ενεργειακή. Στο 1,25 ευρώ η μετοχή της Ιντραλότ. Απώλειες κοντά στο 2% για το Jumbo.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Άλμα πάνω από τις 5.600 μονάδες για τον S&P 500 με κέρδη άνω του 1%

    Πετρέλαιο: Επανάκαμψη για WTI και Brent μετά από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις

    Ευρωαγορές: Επιστροφή σε θετικό έδαφος, κέρδη 0,91% για τον Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ