Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Πέμπτη ανοδική η ΕΤΕ, στα 2,35 ευρώ ο ΑΔΜΗΕ με 1,1 εκατ. κομμάτια, ξένοι στον ΟΤΕ

Παύλος Μυλωνάς, Μάνος Μανουσάκης, Κώστας Ντεμπής

Παύλος Μυλωνάς, Μάνος Μανουσάκης, Κώστας Ντεμπής

Μόλις δύο πτωτικές συνεδριάσεις μετράει η αγορά από τις 13/9 και πέντε ανοδικές η μετοχή της ΕΤΕ στην οποία φτιάχνεται κλίμα ενόψει placement.

Όσο πιο ψηλά κινείται η μετοχή τόσο πιο εύκολα, όπως εκτιμούν οι χρηματιστές, θα απορροφηθούν οι κραδασμοί ενός  discount, που με βάση τις εκτιμήσεις της αγοράς θα κινηθεί μεταξύ 5- 7%.

Ισχυρή και σήμερα η παρουσία των ξένων θεσμικών σε ορισμένες μετοχές, Εθνική, Μυτιληναίο, ΟΤΕ, αλλά και στην Motor Oil, η οποία θεωρείται άκρως υποτιμημένη, παρά την υερφορολόγηση και την έξοδο από τον MSCI.

Πάνω από τα 112,9 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές και σήμερα και κλείσιμο στα υψηλά μέρας για τον δείκτη και σε επίπεδα που έχει να δει από την 1η Αυγούστου, στις 1.462 μονάδες με άνοδο 0,55% σε μία μέρα που στα ξένα χρηματιστήρια οι επενδυτές προτίμησαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους μετά το πάρτι των περασμένων ημερών λόγω μείωσης επιτοκίων.

Πάνω από 1,1 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια στον ΑΔΜΗΕ με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συγκεκριμένο πωλητή.

Η μετοχή έπιασε τα 2,35 ευρώ με κέρδη 2,62%. Ανοδικά κινήθηκαν το α’ εξάμηνο του 2024 τα οικονομικά μεγέθη του ΑΔΜΗΕ.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 19% σε 225,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 73,8 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 27,4%.

Η Jumbo δημοσιεύει αύριο 26/9 τα αποτελέσματα εξαμήνου και στη συνέχεια θα γίνει η γενική συνέλευση για την αγορά ιδίων μετοχών.

Αναλυτές περιμένουν αύξηση πωλήσεων 8% και αύξηση 6% στα καθαρά κέρδη (113 εκατ. ευρώ).

Δεν περνάει απαρατήρητη η Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση για την μετοχή της ΔΕΗ που σκαρφάλωσε στα 12,29 ευρώ που ήταν και το υψηλό ημέρας παρά το χαμηλό ποσοστό ανόδου.

Περίπου 251 χιλιάδες κομμάτια άλλαξαν χέρια.

Ενίσχυση των μεριδίων της στις ΑΠΕ ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη η ΔΕΗ με την εξαγορά χαρτοφυλακίου ΑΠΕ σε λειτουργία, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 66,6 MW, την εξαγορά χαρτοφυλακίου ΑΠΕ υπό ανάπτυξη εγκατεστημένης ισχύος έως 1,7 GW και την από κοινού ανάπτυξή του με τους ομίλους Κοπελούζου και Σαμαρά, καθώς και την εξαγορά ποσοστού 20% στην εταιρεία Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης Α.Ε., η οποία αναπτύσσει μονάδα CCGT (840 MW) και στην οποία η ΔΕH κατέχει ήδη πλειοψηφικό ποσοστό (51%). Πρόκειται για πλαίσιο συνεργασίας με τους ομίλου Κοπελούζου και Σαμαρά.

Αντίδραση έβγαλε η μετοχή της Μότορ Όιλ στα 21,20 ευρώ με άνοδο 1,44% και 324 χιλιάδες κομμάτια, παρά την συγκυριακή υποχώρηση στην περιοχή των 20,80 ευρώ μετά την έξοδο από τον MSCI και την έκτακτη φορολογία.

Συνέχισε ανοδικά και ο Μυτιληναίος, αν και με μικρότερη ορμή, στα 36 ευρώ ο ΟΠΑΠ κοιτάζει και πάλι τα 16 ευρώ με 417 χιλιάδες όγκο, σε τροχιά υψηλών ο ΟΛΠ στα 28 ευρώ 928,80 τα υψηλά φέτος), ενώ στα 15,96 ευρώ ενισχύεται οριακά ο ΟΠΑΠ με 394 χιλιάδες κομμάτια.

Στις τράπεζες, στηρίξεις πρόσφερε η Εθνική +2,08% και ακολούθησαν Eurobank +0,39%, Πειραιώς +0,26% και αμετάβλητη η Alpha Bank.

Στα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά ξεχώρισαν ΕΛΧΑ +3,83%, ΟΤΕ +2,19%, Viohalco +1,89% , ενώ ήπια υποχώρησαν  ΓΕΚ Τέρνα -0,79%, Aegean -0,75%, Lamda -0.53%.

Διαβάστε επίσης

FTX: Ποινή κάθειρξης 2 ετών και $11 δισ. για το «δεξί χέρι» του φυλακισμένου Sam Bankman Fried

Frigoglass: Αποκτά δραστηριότητα μέσω Ιβηρικής, κουκίδα ζωής στο καρδιογράφημα

Τζον Πόλσον: Αν εκλεγεί η Χάρις οι μετοχές θα υποφέρουν