Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πάρτι στον Dax, στάση αναμονής στη Λ. Αθηνών, προβάδισμα στον ΟΠΑΠ

Χρηματιστήριο

Μεγάλη αντίδραση βγαίνει στις ευρωπαϊκές αγορές μία μέρα μετά την αντίδραση στη Wall Street και τα κέρδη πάνω από 1% του Dow.

Κέρδη 1,25% αυτή την ώρα για τον Dax στη Φρανκφούρτη και κίνηση στις 16.100 μονάδες, ενδεχομένως να αλλάξει την τάση και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), που όμως, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και αρκούνται σε περιορισμένου εύρους κινήσεις λίγο πριν από τις εκλογές.

Ας μην ξεχνάμε ότι η προσεχής Κυριακή είναι κρίσιμη ως προς το αποτέλεσμα και των συσχετισμών που θα αναδειχθούν από την κάλπη με όλους τους ξένους αναλυτές πάντως, (Axia, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley) να θεωρούν βέβαιο τον σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση, το άνοιγμα της ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις υπέρ της Νέας Δημοκρατίας είναι ο βασικός λόγος που από το άνοιγμα της συνεδρίασης βγαίνουν κάποιες εντολές αγορών κυρίως στις τράπεζες και σε μετοχές, όπως η ΔΕΗ.

Η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 έκανε τη διαφορά χθες, ανακοινώνοντας καθαρά κέρδη στο α’ 3μηνο πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς.

Οι αναλυτές περίμεναν 225 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη και αυτά εκτινάχθηκαν στα 237 εκατ. ευρώ, με τους ξένους οίκους ήδη μέρες πριν να έχουν ανεβάσει την τιμή στόχο στο 1,90 ευρώ με τη μετοχή να τείνει να συναντήσει τα υψηλά του 2023 το 1,46 ευρώ.

Από εκεί και πέρα ο γενικός δείκτης κινείται στις 1.138 μονάδες με συναλλαγές περί τα 3 εκατ. ευρώ στα πρώτα λεπτά.

Έντονο το ενδιαφέρον για τα ελληνικά assets παρ’ όλο που έχουμε εκλογές στη χώρα την προσεχή Κυριακή.

Για του λόγου το αληθές, η χθεσινή επανέκδοση του 10ετούς και 15ετούς τίτλου μάζεψε προσφορές που ξεπέρασαν τα 2,1 δισ. ευρώ, όταν ο ΟΔΔΗΧ ζητούσε 400 εκατ. ευρώ.

Πάνω από το 1,20 η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 κέρδη πάνω από 1% για την Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 0% 7,87 η οποία ανακοινώνει τα δικά της μεγέθη μετά τις εκλογές οπότε ευλόγως το ενδιαφέρον στρέφεται εκεί μετά τα πολύ καλά μεγέθη που ανακοίνωσαν Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank.

Οριακά σε θετικό πρόσημο η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 με πράξεις πάνω από τα 2,38 ευρώ.

Αναταράξεις στη Cenergy CENER 0% 9,94 στα 4,96 ευρώ, κέρδη 0,84% για τη ΔΕΗ στα 8,37 ευρώ, στα 7,49 ευρώ τα ΕΛΠΕ ενόψει αποτελεσμάτων και κέρδη 1,21% για τον ΟΠΑΠ.

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι αναλυτές