• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πάνω οι μετοχές αλλά χωρίς τζίρο

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Καλά νέα για τις αγορές από τι στιγμή που ο αμερικανικός δείκτης Nasdaq έσβησε τις απώλειες του 2020 δίνοντας το σύνθημα για τη μετάβαση στη νέα οικονομία και της ενίσχυσης του προφίλ του καταναλωτή από σπίτι του και μέσα από τον υπολογιστή του, αφού η Amazon και όλοι οι μεγάλοι εμπορικοί παίκτες λόγω της καραντίνας ενισχύουν τα έσοδά τους και αυτό αποτυπώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό της Wall Street.

    Την ίδια ώρα αντίδραση καταγράφουν στο ξεκίνημά τους και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αφού όπως αποδείχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ έπαιζε για μια ακόμη φορά θέατρο κατηγορώντας την Κίνα, ότι ο ιός που έχει πλήξει 4 εκατ. ανθρώπους ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο της Κίνας.

    Αυτό και μόνο για να ξεκινήσει ένας νέος γύρος συνομιλιών προκειμένου να επιτευχθεί μια νέα εμπορική συμφωνία η οποία θα ηρεμήσει το πλανήτη.

    Στα δικά μας μάλλον έπρεπε να περάσουν πέντε συνεδριάσεις για να επιστρέψει ο γενικός Δείκτης του ΧΑΑ σε τροχιά επανασύνδεσης με τα επίπεδα των 610 μονάδων.

    Λίγο νωρίτερα διαπραγματευόταν στις 608 με κέρδη 0,95% και τζίρο ούτε καν 4,5 εκατ. ευρώ.

    Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι οι δημοσιονομικοί παράγοντες θα χαλαρώσουν για την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και το 2021.

    Αυτή τη ώρα βγαίνει αντίδραση στην Aegean που ενισχύεται πάνω από 5%, στην Βιοχάλκο πάνω από 1,8%, στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 1,7%, στη ΔΕΗ 2,6%, στον Ελλάκτωρα 1,2%, στη Lamda 1,3% και στο Μυτιληναίο 2,7%.

    Κατασκευαστικός κλάδος και ενέργεια όπως προκύπτει τυγχάνουν τις προσοχής των επενδυτών για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

    Πάνω από 2% τα κέρδη για την Autohellas και τον ΟΠΑΠ.

    Σε ότι αφορά στον τραπεζικό κλάδο, κέρδη 2,7% για την τράπεζα Πειραιώς, 1,6% για την Alpha Bank, 2,3% για τη Eurobank και οριακή άνοδος 0,8% για την Εθνική.



    ΣΧΟΛΙΑ