• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πακέτο με το καλημέρα στη Mytilineos – Στις 1.300 ο δείκτης

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Πάτησε και πάλι τις 1.300 μονάδεες η αγορά με τις τράπεζες, την Eurobank κυρίως και τον Μυτιληναίο να δίνουν τον τόνο.

    Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 21 εκατ. ευρώ σε μία μέρα που υποτίθεται ότι η ρευστότητα μπορεί να επηρεαστεί λόγω της έκδοσης του 15ετούς ομολόγου.

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) συνεχίζει να μοιράζει συγκινήσεις κινούμενο αυτόνομα σε σχέση με τα ξένα χρηματιστήρια, η πορεία των οποίων επηρεάζεται από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται εξαιτίας του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων.

    Πάνω από 18,2 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αποτελούν προσυμφωνημένη συναλλαγή που έγινε στον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 καθώς άλλαξαν χέρια 451.600 κομμάτια. Στο +1,22% η μετοχή στα 31,48 ευρώ.

    Τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες και οι συνήθεις ύποπτοι του ράλι τις τελευταίες μέρες, όπως Aegean, Άβαξ, ΕΧΑΕ, οι οποίες είναι οι μετοχές που δίνουν και πάλι τον τόνο.

    Η προσοχή της αγοράς εστιάζεται στις αυριανές ανακοινώσεις της Fed με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι ενδεχομένως αποφευχθεί άλλη αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο.

    Κέρδη 1,8% για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 με την αγορά να αρχίζει να τιμολογεί το ενδεχόμενο εισόδου της μετοχής στον MSCI τον Σεπτέμβριο.

    Στο +1,37% η μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 +1,31% η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87  στην οποία, ο τζίρος παραμένει χαμηλός και κέρδη για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 1,9%.

    Από εκεί και πέρα, η Ιντρακάτ στο +2,5%, Τιτάν πάνω από 1%, ΔΕΗ κοντά στο 1%.

    Από τα small caps ξεχωρίζουν Lavipharm, ΑS Company, Ευρωσύμβουλοι, Δομική Κρήτης, Entersoft με +1,9%, Ιντερλάιφ +2,59%, Ιντερτέκ +2,87% και Ιντρακόμ +1,67%.

    Η εικόνα της αγοράς αρχίζει να αλλάζει από τη στιγμή που οι Έλληνες επενδυτές, κυρίως ιδιώτες εστιάζουν πλέον και σε μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπως οι εταιρείες πληροφορικής που επιδίδονται σε σημαντικό ράλι ως αποτέλεσμα των κεφαλαίων προς αξιοποίηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Την ίδια ώρα, η αγορά παραμένει υποψιασμένη ότι η επενδυτική βαθμίδα μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή μετά την παροχή ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

    Τέλος, έχει ανοίξει το βιβλίο για την επανέκδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου.

    Λίγο πάνω από 4% η απόδοση του 10ετούς τίτλου με τον αντίστοιχο ιταλικό στο 4,31%.

    Η προσδοκία για το 15ετές είναι η διαμόρφωση επιτοκίου περί το 4,5%.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Σε νέα υψηλά 9 ετών ο δείκτης με τράπεζες, Jumbo, ΔΕΗ και Μυτιληναίο

    Γιατί όλη η αγορά συζητά για Τράπεζα Πειραιώς και ΑΒΑΞ

    Aegean Air: Σε ποιους μοιράζει 450.000 δωρεάν μετοχές

    Διπλή κυβερνητική σύσκεψη για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Αύριο η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ΑΝΕΚ



    ΣΧΟΛΙΑ