Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Πάει να σπάσει το πτωτικό σερί

Wall Street

Μετά από οκτώ πτωτικές συνεδριάσεις φαίνεται ότι βγαίνει μία αντίδραση μικρού εύρους, μη πειστική.

Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί από την εξέλιξη των τιμών την Τετάρτη είναι ότι η αγορά θέλει να απομακρυνθεί από την στήριξη των 630 μονάδων, επίπεδα όμως, που διασπάστηκαν πτωτικά στο κλείσιμο και ο δείκτης βρέθηκε α) ενδοσυνεδριακά στις 619 μονάδες, και β) έκλεισε στις 629.

Λίγο πιο πριν ο γενικός δείκτης είχε αναρριχηθεί στις 635, με κέρδη κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα, κινούμενος πάντως, το ίδιο μήκος κύματος με τις ευρωπαϊκές αγορές που ενισχύονται λίγο κάτω από από 1%.

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 7,1 εκατ. ευρώ και γενικότερα, διεθνώς οι χαμηλές αποτιμήσεις που προσφέρει η κάθε μέρα διόρθωσης αποτελεί κίνητρο επανατοποθετήσεων, σχολιάζουν οι χρηματιστές. Ο τραπεζικός κλάδος στο Χ.Α. έχει ξεπεράσει στις 8 πτωτικές συνεδριάσεις το 13% σε απώλειες.

Αυτή την ώρα, κέρδη πάνω από 2,7% σημειώνει η Alpha, 3,09% η ΕΤΕ, 1,4% η Eurobank και 2,5% η Πειραιώς. Υπάρχει ακόμα δουλειά…

Στα υπόλοιπα blue chips οι επενδυτές θα ανέμεναν καλύτερη συμπεριφορά. Απώλειες για ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Jumbo και ΕΥΔΑΠ. H Jumbo υποχωρεί κάτω από τα 16 ευρώ και ο ΟΤΕ στα 12,35 με απώλειες 1,04%.

Από εκεί και πέρα νωθρή κρίνεται η αντίδραση με κέρδη περί τη μία ποσοστιαία μονάδα, σε ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Μυτιληναίο, ενώ θετικό πρόσημο με λιγότερα κέρδη καταγράφεται στην ΕΧΑΕ, τα ΕΛΠΕ, την Ελλάκτωρ, την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και την Aegean. Κέρδη πάνω από 1% καταγράφει και η ΔΕΗ και ,5% η Coca Cola.

Aπό τις μετοχές που διακινούνται τέλος, 54 ενισχύονται και 17 υποχωρούν.