Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πάει για την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση

Πίνακας στο Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Προς πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον γενικό δείκτη του Χ.Α., μία μέρα μετά την πρόταση της Κομισιόν για χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Οικονομίας με 750 δις ευρώ.

Από αυτά, τα 32 δις ευρώ αφορούν στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 22,5 δις ευρώ με απευθείας χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα με την μορφή δανείου.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς κάποια διόρθωση, ειδικά μετά τις ενστάσεις της Γερμανίας, που δεν συμμερίζεται το καλό κλίμα που αναπτύχθηκε στις διεθνείς αγορές, ότι η συμφωνία για την κατανομή των 750 δις ευρώ δεν πρόκειται να κλείσει σύντομα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το Χ.Α. συνεχίζουν ανοδικά.

Τα κέρδη σε Βερολίνο και Παρίσι ξεπερνούν το 0,8% και 1% αντίστοιχα, ενώ άνοδο περί τη μία ποσοστιαία μονάδα σημειώνουν οι αγορές της Μαδρίτης και του Μιλάνο.

Σε ό,τι αφορά στο Χ.Α. ο γενικός δείκτης ενισχύεται κοντά στο 1%, στις 666 μονάδες και με τον τζίρο στα 13,07 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, δείχνει ότι σταθεροποιείται για δεύτερη μέρα στα επίπεδα του 1,56% και το 5ετές στο  0,96%.

Το γεγονός ότι στο πρώτο ημίωρο έχουν γίνει συναλλαγές πάνω από 10 εκατ. ευρώ και μάλιστα χωρίς πακέτα (εκτός από ένα στον Παπουτσάνη λίγο πάνω από τα 200 χιλιάδες τεμάχια), δείχνει ορμή και δυναμική να καλυφθεί το χαμένο έδαφος που δημιουργήθηκε με το lockdown. Ωστόσο, οι χρηματιστές συνιστούν προσοχή, δεδομένου ότι οι αγορές και το Χ.Α. μαζί τους, παραμένουν ευάλωτες και με το πρώτο άσχημο νέο, μπορούν να γυρίσουν.

Κέρδη σχεδόν 3,5% για τις τράπεζες, με την Πειραιώς να ανεβάζει ταχύτητα καταγράφοντας άνοδο 3,7%, η Eurobank 2,8%, η ETE πάνω από 5% και η Alpha 4,95%, στα 0,64 ευρώ.

Eν αναμονή των μέτρων για τις αερομεταφορές, η μετοχή της Aegean ενισχύεται κατά 3,9%, στα 4,78 ευρώ, η Coca Cola 3,7%, η Βιοχάλκο 2,7%, 2,7% ενισχύεται και η ΔΕΗ, 1,8% η Ελλάκτωρ, ενώ κέρδη πάνω από 1% σημειώνουν Μότορ Όιλ και Μυτιληναίος. Απώλειες 1,9% για την ΕΥΔΑΠ και πάνω από 2% για την Jumbo.