Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha στρώνουν το χαλί για επιστροφή στις 900 μονάδες

Μιχάλης Τσαμάζ

Μιχάλης Τσαμάζ

Κέρδη για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ στο ξεκίνημα, αντισταθμίζοντας τις πιέσεις που βγήκαν στη μετοχή της Εθνικής.

Κινήσεις που συμβάλλουν στο να αναρριχηθεί στο ξεκίνημα ο γενικός δείκτης πάνω από τις 895 μονάδες, βλέποντας ξεκάθαρα την επιστροφή στις 900 μονάδες.

Η αισιοδοξία φαίνεται να επιστρέφει, έστω και συγκρατημένα στην αγορά, δίδοντας ευκαιρία κερδών λίγες συνεδριάσεις πριν από το γύρισμα της χρονιάς. Κι αν αυτό συμβαίνει με χαμηλές συναλλαγές, σε κάποιες μετοχές δεν ισχύει αυτό. Η μετοχή της Εθνικής τείνει να επιστρέψει στα υψηλά της για φέτος, δηλαδή στην περιοχή άνω των 2,85 ευρώ, παρά το γεγονός ότι προκύπτουν πιέσεις που πιέζουν τη μετοχή χαμηλότερα, στα επίπεδα των 2,82 ευρώ.

Προβληματίζουν θέσεις short που άνοιξαν στην Eurobank.

Κατά τα άλλα, οι εκτιμήσεις για τα επίπεδα στα οποία θα κλείσει ο δείκτης το 2021 δεν παύουν να αποτελούν στοίχημα για τους συναλλασσόμενους, ειδικά όταν κυκλοφορεί ευρέως στις αγορές ότι το επόμενο έτος θα είναι μία χρονιά διόρθωσης για τα ξένα χρηματιστήρια εξαιτίας του πληθωρισμού και των επιπτώσεων της πανδημίας.

Με οριακά κέρδη ξεκίνησαν την Πέμπτη και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το ελληνικό 10ετές ενισχύεται στο 1,35%. Ως προς τα ελληνικά ομόλογα διατυπώνεται σχετικά μικρή ανησυχία που έχει να κάνει με τη συνέχεια των προγραμμάτων στήριξης από την πλευρά της ΕΚΤ. Στις 16 Δεκεμβρίου, η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

Οι διακυμάνσεις στο Χ.Α. εμφανίζονται οριακές.

Σε θετικό πρόσημο πέρασε και η Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68, με πράξεις πάνω από το 1,06, οι απώλειες στην Coca Cola μηδένισαν, ενώ η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 πέρασε σε αρνητικό πεδίο.

Μικρά κέρδη στα 0,92 ευρώ για την Eurobank και την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74.

Ανοδικά ξεκίνησε και σήμερα ο Φουρλής στα 3,95 ευρώ, στα 2,89 ευρώ η Cenergy, στα 9,75 ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 9,80 ανεβαίνει η ΔΕΗ.

Επίσης κέρδη που οδηγούν στα 13,88 ευρώ την ΜΟΗ, ενώ ανοδικά στα 12,58 ευρώ ενισχύεται ο ΟΠΑΠ και στα 15,91 ο ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07.