• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: ΟΤΕ λόγω μερίσματος και ΑΔΜΗΕ λόγω Κύπρου στο επίκεντρο

    Χρηματιστήριο Αθηνών

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η αγορά στο ξεκίνημά της την Πέμπτη με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται ως τις 1424 μονάδες για να διολισθήσει στην περιοχή των 1.420 μονάδων.

    Και τι δεν έχει η ατζέντα αυτής της εβδομάδας σε πολιτικό επίπεδο, σχολιάζουν οι αναλυτές: Εκλογές σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κυριακή ο δεύτερος γύρος των Γαλλικών εκλογών, όπου η Μαρίν Λεπέν προηγούνταν στον ά γύρο, αργία στις ΗΠΑ σήμερα, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια, μεταξύ των οποίων και το δικό μας και μάκρο για τον πληθωρισμό.

    Στα 2,6 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές αυτή την ώρα στο Χ.Α. Η Depolas Investments, σχολιάζει ότι, η αγορά διατηρεί ακόμα την επαφή με την κρίσιμη περιοχή στήριξης των 1380-1400 μονάδων. Παράλληλα, απαιτείται αύξηση του όγκου συναλλαγών για να απομακρυνθούμε από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Η σημερινή ατζέντα δεν προσφέρεται για χρηματιστηριακές συγκινήσεις καθώς η αγορά των ΗΠΑ είναι κλειστή λόγω αργίας, ενώ παράλληλα έχουμε και εκλογές στο ΗΒ.

    Πάραυτα, δεν αποκλείουμε μια νέα ανοδική προσπάθεια για τον ΓΔΧΑ με πιθανό όριο τις 1440 μονάδες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία σήμερα το πρωί ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων (-1,6%_εκτ +0,5%).

    Πέρασε τα 3,61 ευρώ αυτή την ώρα η Πειραιώς, οριακά ανοδικά στο 1,61 η Άλφα, στα 7,78 η ΕΤΕ ΕΤΕ 1,38% 8,06 και εμφατική άνοδος από το ξεκίνημα για την Εurobank ΕΥΡΩΒ 0,47% 2,13  με κέρδη 1,12% και κίνηση προς τα 7,08 ευρώ αυτή την ώρα. Πλώρη για τα 12 ευρώ έχει βάλει πάλι η Optima, τα 6 ευρώ η Βιοχάλκο, στα 32 ευρώ αμετάβλητη η ΕΕΕ, στα 23,20 η ΜΟΗ, ΜΟΗ 0,17% 23,06 στα 7,89 η HelleniQ Energy.

    Μικρή διόρθωση για ΤΕΝΕΡΓ ΤΕΝΕΡΓ -0,05% 19,60 στα 19,59 ευρώ. Βουτιά πάνω από 1,1% για τον ΑΔΜΗΕ, στα 2,21 ευρώ και γκρίνια από τους μετόχους για το μέρισμα.

    Πιέσεις στην αγορά και από τον ΟΤΕ που υποχωρεί πάνω από 4%. Οι μετοχές του ΟΤΕ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,68552 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Επίσης και οι προνομιούχες μετοχές της Ξυλεμπορία χωρίς το αντίστοιχο δικαίωμα ύψους 0,0152 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

    Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ απασχολεί εξαιτίας των εξελίξεων στην Κύπρο. Η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής της Κύπρου ήταν να μην περάσει το πλαίσιο πληρωμών του έργου διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, μία απόφαση που καθιστά το έργο μη βιώσιμο και υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσει.

    Με αυτό το δεδομένο επισκιάζεται η ανακοίνωση διπλασιασμού του μερίσματος από την εισηγμένη χθες κατά τη γενική συνέλευση.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq με βοήθεια ξανά από την Tesla

    Πετρέλαιο: Άνοδο 1,3% στις τιμές έφερε η απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    Ισχυρά κέρδη για τις Ευρωαγορές, εν αναμονή των εκλογών σε Βρετανία και Γαλλία



    ΣΧΟΛΙΑ