• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα σε Cener και Attica Bank

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Όλα τα βλέμματα σε Cener και Τράπεζα Αττικής την Τρίτη με την αγορά να μην μπορεί να ξεφύγει από τον πτωτικό κλοιό που έχει στηθεί στις ξένες αγορές.

    Ταυτόχρονα, μετά το placement της Εθνικής, οι επενδυτές καλούνται να συνδράμουν την αύξηση κεφαλαίου της Cener και της νέας μεταμορφωμένης Τράπεζας Αττικής.

    Στις 1.422 μονάδες υποχωρεί ο δείκτης με απώλειες 0,49% αυτή την ώρα και συναλλαγές στα 5,2 εκατ. ευρώ. Η αδυναμία ανόδου έρχεται από τη χθεσινή συνεδρίαση με την ΕΤΕ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον με βάση το ποσοστό συμμετοχής της στον ημερήσιο τζίρο συναλλαγών.

    Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ καθώς ξεφουσκώνουν οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων κατά 50μβ μετά τα τελευταία καλά στοιχεία της αγοράς εργασίας.

    Η πτώση αυτή πέρασε σήμερα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που υποχωρούν κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα.

    Αυξημένη μεταβλητότητα καταγράφεται στις μετοχές στην Κίνα με τον Hang Seng να υποχωρεί σημαντικά και τον Shenzhen CSI 300 να κερδίζει περισσότερο από 4 ποσοστιαίες μονάδες, αν και το άνοιγμα ήταν αρκετά υψηλότερα περί το +11%.

    Η συνολική εικόνα διεθνώς δεν έχει διαφοροποιηθεί ουσιαστικά και το πιθανότερο σενάριο για το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι οι διακυμάνσεις εντός εύρους τιμών. Η σημερινή ατζέντα δεν περιέχει κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο εμπορικό ισοζύγιο στις ΗΠΑ.

    Ενημερώνουμε ότι καλύτερα των εκτιμήσεων κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την Depolas Investments. Στα 9,66 ευρώ υποχωρεί η μετοχή της Cener με την ανώτερη τιμή του placement που ανακοίνωσε η εταιρεία στα 9,86 ευρώ.

    Πτώση 20,41% για την Αττικής, στο 1,95 ευρώ. Η τράπεζα αναμένει τις εγκρίσεις για το reverse split και την αποκοπή του δικαιώματος στην αμκ.

    Κατά τα άλλα, πτώση 1,385 για την ΕΤΕ, στα 7,59 ευρώ (στα 7,55 το placement), στο 1,969 ευρώ διολισθαίνει η Eurobank και στα 3,72 ευρώ υποχωρεί η Πειραιώς.

    Στο ξεκίνημα την Τρίτη, απώλειες καταγράφουν οι δεικτοβαρείς μετοχές ΟΤΕ, στα 15,63, ΟΠΑΠ στα 15,87, Μυτιληναίος στα 33,30, Jumbo στα 25,52, ΕΛΠΕ στα 7,03, Aegean στα 10,34,

    Αντίδραση βγαίνει στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 17,26, και Κρι Κρι στα 13,15. Στα 7,51 ευρώ μικρή η αντίδραση για τη Λάμδα και στα 10,74 ευρώ σκαρφαλώνει ο Σαράντης.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα ύψη τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου

    Νίκος Παπαθανάσης: Ενδιαφέρον για επενδύσεις στις φοιτητικές εστίες στη Δυτική Μακεδρονία

    Βρετανία: Στο 2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τον Σεπτέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ