Το profit taking μετά από ένα σερί ανοδικών εβδομάδων είναι εντός πλαισίου, σχολιάζουν οι αναλυτές, αλλά η αγορά δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στα πολύ καλά αποτελέσματα των Πειραιώς και ΔΑΑ.

Μεγάλη άνοδο κερδών ανακοίνωσε νωρίτερα την Δευτέρα η Τράπεζα Πειραιώς, με πρόταση για διανομή μερίσματος 373 εκατ. ευρώ.

1

Το νέο business plan προβλέπει μερίσματα 50% επί των κερδών από τη χρήση 2025.

Διατηρήσιμη κερδοφορία 1,1 δισ. ετησίως έως το 2027 και περίπου 1,3 δισ. το 2028.

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 236 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,78 ευρώ δίνοντας ταυτόχρονα την επιλογή στους μετόχους να επανεπενδύσουν μερίσματα έως 240 εκατ. στην τετραετία, προκειμένου να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο.

Στις 1612 μονάδες άνοιξε ο γενικός δείκτης και με απώλειες 0,37%, με συναλλαγές πάνω από τα 6 εκατ. ευρώ. Βρέθηκε και πιο κάτω, στις 1610, ενώ λίγο πιο πριν κάλυπτε το χαμένο έδαφος, επιστρέφοντας στις 1615 και τζίρο που άγγιζε τα 15 εκατ. ευρώ.

Μικρές διακυμάνσεις ή απώλειες στην Ευρώπη, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Γερμανία με πρώτη δύναμη τους Χριστιανοδημοκράτες και την ακροδεξιά να ξεπερνάει το 20%. Μόνο το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται, 0,20%, ενώ οι υπόλοιπες αγορές υποχωρούν.

Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώθηκαν και πρώτο κόμμα ήρθαν οι Χριστιανοδημοκράτες, με το κόμμα της άκρα δεξιάς να διπλασιάζει τα ποσοστά του σε πάνω από 20%.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, πιέσεις βγαίνουν στην αγορά, με την Άλφα -1,64%, την ΕΤΕ -1,1%, την Eurobank -0,72% και την Πειραιώς -1,06%. Κοντά στο 1% οι πιέσεις σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, -0,87% ο Μυτιληναίος, -1,5% το Jumbo, -0,5% τα ΕΛΠΕ, -0,5% και η ΔΕΗ, -1,03% η Βιοχάλκο, -1,32% η Aegean, -2% η Άβαξ και -0,5% η Τιτάν.

Στον αντίποδα, κέρδη 1,5% για την Κύπρου, +4,5% το ΔΑΑ λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων και +1,64% η μετοχή της Coca Cola, στα 39,84 ευρώ!

Διαβάστε επίσης: 

Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη €1,1 δισ. και δανειακή επέκταση 12% το 2024 – Μέρισμα σε μετρητά €373 εκατ.

ΔΑΑ: Στα 424,8 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2024 – Πρόταση για μέρισμα 0,78 € ανά μετοχή

Ebury: Σε κάμψη το δολάριο λόγω αρνητικών οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ