Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Όλα τα μάτια στην Eurobank, άμυνα στις 1.480 μονάδες

Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

Ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) με μικρή οπισθοχώρηση στις 1.482 μονάδες και κίνηση στις 1.484, με ελαφριές απώλειες για τον γενικό δείκτη, όπου οι συναλλαγές στο ξεκίνημα ξεπέρασαν τα 4,4 εκατ. ευρώ.

Οι δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου ανήκουν στις τράπεζες.

Γενικές συνελεύσεις, μερίσματα μετά από 15 χρόνια, ανακεφαλαιοποίηση της Αττικής και συγχώνευση με την Παγκρήτια. Χθες ήταν μια θετική μέρα για τις μετοχές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και λαμβάνεται ως μια πρώτη αντίδραση μετά τις πιέσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Ανοδικά κινήθηκε και ο ΓΔΧΑ πλησιάζοντας τα τοπικά υψηλά των 1.500 μονάδων με πρωταγωνιστές τις τράπεζες και τις ΟΤΕ και ΜΟΗ.

Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα είναι περιορισμένη κυρίως στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουλίου στην Ευρωζώνη και στις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ και τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται στο κλείσιμο του Χ.Α..

Η βαρύτητα θα δοθεί στα εταιρικά αποτελέσματα B’ τριμήνου και κυρίως στις Tesla και Google, ενώ επίσης, μεταξύ άλλων, δημοσιεύουν σήμερα οι General Electric, Coca Cola US, MSCI, Moody’s, Philip Morris.

Σύμφωνα με την Depolas Investments, προσδοκούμε σε άλλη μία θετική ημέρα για το Χ.Α. εν μέσω καλού κλίματος στους διεθνείς δείκτες.

H Εurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της προσοχής, η οποία χθες κατέγραψε νέα πολυετή υψηλά οδηγώντας και τον τραπεζικό δείκτη σε νέα υψηλά, καθώς σε λίγη ώρα θα γίνει η γενική συνέλευση. Η διανομή μερίσματος 0,093 ευρώ και η διαγραφή ιδίων μετοχών είναι τα σημαντικότερα θέματα.

Πρεμιέρα σήμερα για τη Softweb στην Εναλλακτική Αγορά, μία εταιρεία πληροφορικής με μικρά μεγέθη. Η τιμή εισαγωγής είναι τα 0,86 ευρώ.

Κατά τα άλλα, νέα αντίδραση βγάζει η Eurobank στα 2,24 ευρώ, μικρές απώλειες 0,48% στην Εθνική, αναζήτηση κατεύθυνσης για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στα 3,98 ευρώ που «δυσκολεύεται» προς ώρας να διασπάσει την τιμή του placement, τα 4 ευρώ και απώλειες 0,12%, στο 1,72 η Άλφα, στην οποία χθες άλλαξαν χέρια πάνω από 7 εκατ. κομμάτια.

Κατά τα άλλα, συνεχίζει ανοδικά σχεδόν κατά 1% η ΜΟΗ, στα 23,80, στα 7,67 σκαρφαλώνουν τα ΕΛΠΕ, νέες πιέσεις 0,48% η Ελλάκτωρ, στα 18,16 ανεβαίνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68 στα 25,52 ευρώ ανεβαίνει η Jumbo, στα 36,66 o Μυτιληναίος, πάνω από τα 16 ευρώ ο ΟΠΑΠ, αλλά μικρές απώλειες στα 14,48 ευρώ ο ΟΤΕ, διακυμάνσεις στα 30,70 η Τιτάν.

Πιέσεις σε Ιντρακόμ, Ιντραλότ, Κέκροπα και Ιντρακάτ.

Διαβάστε επίσης:

Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Ιστορική η σημερινή ημέρα – Διανομή μερίσματος, ύστερα από 16 χρόνια, ύψους 342 εκατ. ευρώ

Attica Bank: Τι θα πουν στη Βουλή Χατζηδάκης και Στουρνάρας – Η στήριξη στον ιδιώτη επενδυτή και τα οφέλη του deal

Πώς το μεγάλο ράλι σε Alpha και Πειραιώς ακύρωσε την έκθεση της Autonomous