Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Όλα τα μάτια στη Metlen, μάχη στα €36 – Πάνω από τις προσδοκίες τα αποτελέσματα α’ 6μήνου

Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Metlen

Όλα τα μάτια στη Metlen (πρώην Mytilineos) που η καθαρή κερδοφορία στο α’ 6μηνο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ξεπερνώντας τα 282 εκατ. ευρώ με τη μετοχή, παρά το άδειασμα κάτω από τα 36 ευρώ, να ενισχύεται στα 36,06 ευρώ αυτή την ώρα και μάλιστα, κόντρα στο εγχώριο και διεθνές πτωτικό κλίμα.

Τα φώτα πλέον πέφτουν στις υπόλοιπες των «υπέροχων 7», (συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις Apple, Microsoft, Amazon, Meta) οι οποίες ανακοινώνουν αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι τότε βαρύτητα θα δοθεί στα μεγέθη του πληθωρισμού προσωπικής κατανάλωσης Core PCE στις ΗΠΑ σήμερα (Β΄τριμήνου) και αύριο (Ιουνίου).

Στο εσωτερικό ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Μetlen με τα EBITDA εξαμήνου να ανέρχονται στα 474 εκ ευρώ +8% έναντι της περσινής αντίστοιχης περιόδου.

Για το Β΄τρίμηνο ελαφρώς χαμηλότερα κινήθηκαν τα EBITDA του κλάδου της ενέργειας κατά 15 εκ. ευρώ τα οποία αντισταθμίστηκαν από βελτίωση του κλάδου μεταλλουργίας (+11 εκ. ευρώ) αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα στη διαχείρισης των συνεργειών των 2 κλάδων λειτουργίας της εισηγμένης.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Ιουλίου στη Γερμανία, ενώ στις ΗΠΑ, πέραν του πληθωρισμού, στο επίκεντρο θα βρεθούν το ετησιοποιημένο ΑΕΠ Β΄τριμήνου, τα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας και οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Ιουνίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η διόρθωση που βγαίνει στα ξένα χρηματιστήρια εξαιτίας των κατώτερων των προσδοκιών αποτελέσματα του τεχνολογικού κλάδου, Tesla, Alphabet, είναι σφοδρή την Πέμπτη.

Πάνω από 2,35% η πτώση για τον S&P χθες και πάνω από 1,10% για τον γερμανικό DAX αυτή την ώρα.

Πτωτικό το ξεκίνημα και για το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) στις 1.455 μονάδες με τις πιέσεις να περιλαμβάνουν τις τράπεζες και τα blue chips.

Πτώση 1,78% με το καλημέρα στην Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,68 3,73% για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 (λόγω αποκοπής του μερίσματος), στα 8,28 υποχωρεί η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 1,5% η μετοχή της Πειραιώς.

Στο 1,7 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές λίγο μετά το άνοιγμα.

Στα 11,39 ευρώ υποχωρεί η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 -3,29% η Ιντεάλ λόγω αποκοπής της επιστροφής κεφαλαίου, -1% η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα εντολές βγαίνουν στην Coca Cola, πάνω από 1% τα κέρδη για την Ιντρακόμ, +1,63% η Μοτοδυναμική εξαιτίας των προσδοκιών για καλά αποτελέσματα α’ 6μήνου λόγω της καλής πορείας του τουρισμού.

Σε θετικό πρόσημο περνάει η Aegean ΑΡΑΙΓ -0,25% 12,07 με κέρδη πάνω από 1,1%, αλλά πτώση 1,48% για τον Φουρλή στα 4 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Το deal του Κόκκαλη: Ποιοι εφοπλιστές, επιχειρηματίες και funds βάζουν τα πρώτα 25 εκατ. ευρώ για την Ευρώπη Holdings

Metlen: Ιστορικό ρεκόρ καθαρής κερδοφορίας στο α’ εξάμηνο – Στα 2,5 δισ. ο τζίρος

Jumbo: Τι συμβαίνει με τη μετοχή, απώλειες 10% από το placement, λιγότερο από 1 ευρώ πριν τα χαμηλά έτους