• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: O “Ηρακλής” επιστρέφει τα κέρδη από τις τράπεζες μετά από πέντε μέρες ανόδου!


    Ο Ηρακλής μοιράζει κέρδη, έπειτα από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να αποκομίσουν ρευστότητα.

    Ας μην ξεχνάμε οι τράπεζες  έφτασαν μέχρι το χαμηλό των 740 μονάδων και χθες ανέκαμψαν μέχρι τις 824, ενώ λίγοι νωρίτερα ο κλαδικός δείκτης διαπραγματευόταν στις 813.

    Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να πιέζεται μερικώς και ο γενικός δείκτης του Χ.Α., που όμως, φαίνεται να κινείται στο ίδιο μοτίβο με τις ευρωπαϊκές αγορές, που επίσης, υποχωρούν οριακά, μετά την κούρσα στην Wall Street που ο Dow επέστρεψε πάνω από τις 27 χιλιάδες μονάδες.

    Στην ουσία του πράγματος, είναι γεγονός ότι η αγορά μας δυσκολεύεται να κάνει την κίνηση προς τις 900 μονάδες και είναι ακόμα νωπή στην μνήμη των συναλλασσόμενων η ταλαιπωρία του περασμένου Σεπτεμβρίου μεταξύ των 850 – 870 μονάδων.

    Με εξαίρεση την Τέρνα Ενεργειακή, που έχει σε εξέλιξη την έκδοση του ομολογιακού των 150 εκατ. ευρώ, τον ΟΠΑΠ, τον Μυτιληναίο, την Coca Cola και την Aegean που διαγράφουν οριακά έως νωχελικά θετική πορεία στο ταμπλό, οι υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύονται στο κόκκινο.

    Κοντά στο 1,5% είναι οι απώλειες για την Alpha, την Εθνική, την Πειραιώς και την Eurobank. Εντύπωση δε, προκαλεί και η συμπεριφορά της Jumbo, παρά την θεαματική αύξηση στο μέρισμα για την επόμενη διετία και την άνοδο της κερδοφορίας για μία ακόμα χρονιά. Η μετοχή κινείται στην περιοχή των 1`7,36 ευρώ, με υψηλό τα 17,45 ευρώ και χαμηλό τα 17,15 ευρώ.

    Κέρδη πάνω από 10% για την Reds, άνω του 5% για την Ιντρακάτ, 4,85% ο Κέκροπας, 8,75% η Space Hellas. Πτώση σχεδόν 2% για την ΔΕΗ, στα 3,01 ευρώ. Για μία ακόμα μέρα επιχειρεί ανοδικά η MLS, στο 1,86 ευρώ.

    Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 11,2 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που διακινούνται, 42 ενισχύονται και 33 υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ