Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ο Γενικός Δείκτης θέλει… οι τράπεζες δεν αφήνουν

Ένα ακόμη κακό ξεκίνημα για το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου, που υποχωρεί στις 585 μονάδες και με τις συναλλαγές λίγο κάτω από τα 4 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα στα χρηματιστήρια είναι πολύ άσχημο μετά τη χθεσινή πτώση 2,18% της Wall Street ενώ περίπου κατά 1 ποσοστιαία μονάδα υποχωρούν το γερμανικό και το γαλλικό Χρηματιστήριο.

Την ίδια ώρα σταθεροποίηση καταγράφεται στην αγορά των ομολόγων με το ελληνικό 10ετές στο 2,08%.

Μια από τις πλέον ανησυχητικές εκθέσεις για την οικονομία της ευρωζώνης μέσα στην πανδημία αποτελεί η έκθεση της Scope που προβλέπει εκτίναξη του χρέους στην Ευρωζώνη στο 98% του ΑΕΠ και το συνολικό έλλειμμα των κρατών μελών να αγγίζει τα 890 δισ.

Η νέα βουτιά στην αγορά έχει να κάνει και με τις εκροές που προκάλεσε η αναδιάρθρωση της Morgan Stanley με τη μετοχή της Alpha να υποχωρεί πάνω από 2,6%, η Εθνική τράπεζα να χάνει και το 1 ευρώ και να υποχωρεί στα 0,97 και πάνω από 1,5% βουτιά σε Eurobank και Πειραιώς.

Τα 20 ευρώ απειλούνται να σπάσουν πτωτικά και για την Coca Cola που υποχωρεί σχεδόν κατά 4%, 2,3% οι απώλειες στα ΕΛΠΕ και πάνω από 1% στο Μυτιληναίο.

Η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται για μια ακόμη συνεδρίαση στα επίπεδα των 11,80 ευρώ ενώ σε θετικό πρόσημο πέρασαν η Ελλάκτωρας και Jumbo.

Στην αγορά αναμένονται διακυμάνσεις καθώς εκτιμάται ότι θα βγουν αγοραστές να απορροφήσουν προσφορά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ειδικά όσο δεν ισχύει το short selling.