Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Νευρικότητα στα όρια των 1.400 μονάδων – Ξεμένουν από δυνάμεις οι τράπεζες

Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Αντίδραση που δεν πείθει βγάζει η αγορά τη Δευτέρα στις 1.411 μονάδες (είχε πάει και στις 1.419 πιο πριν), μετά το sell off της περασμένης Παρασκευής, μία εβδομάδα μετά το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης και την ανάδειξη της ακροδεξιάς στην Γηραιά Ήπειρο.

Πρόκειται για μοναδικές στιγμές, σημειώνουν οι αναλυτές.

Εκλογές στη Γαλλία στις 30/6 με φαβορί το κόμμα της Λεπέν, δεύτερο κόμμα του «λαϊκιστή» Φάρατζ στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους Τόρις στην τρίτη θέση (σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης) λίγους μήνες πριν από τις αμερικανικές εκλογές όπου ο Τραμπ έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις.

Η Depolas Investments κάνει λόγο για υποχώρηση στις κρίσιμες στηρίξεις με βασική αιτία τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία.

Φυσικά, σημαντικές απώλειες είδαν (σ.σ. την Παρασκευή) όλοι οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στην Ευρώπη, ενώ περισσότερο σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι μετοχές τις ΗΠΑ.

Τα σημαντικότερα μάκρο της τρέχουσας εβδομάδας είναι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης (Μάιος) και οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ (Μάιος), τα οποία δημοσιεύονται αύριο.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το εργατικό κόστος α’ τριμήνου στην Ευρωζώνη και τον δείκτη μεταποίησης Empire Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Στο εσωτερικό, θα έχουμε τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών αύριο πριν τη συνεδρίαση.

Στο δια ταύτα, παρόλο που υπήρξαν διάφορες καθησυχαστικές δηλώσεις σχετικά με τις Γαλλικές εκλογές της 30 Ιουνίου εκτιμούμε, σημειώνει η Depolas, ότι η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί στα χρηματιστηριακά ταμπλό της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε θετικό έδαφος κινούνται τα futures στην Ευρώπη σήμερα το πρωί.

Ταυτόχρονα, η αγορά περιμένει τη γενική συνέλευση της Τέρνα Ενεργειακής, η οποία θα γίνει την Πέμπτη, 20/6 προκειμένου να μάθουν νεότερα ως προς το επικείμενο deal.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα ανακοινωθεί και η κατάταξη των αγορών από τον MSCI, ενώ την Παρασκευή είναι μέρα rebalancing λόγω αναδιάρθρωσης δεικτών.

Εξέλιξη που μας αφορά, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει επιστροφή του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) στις ώριμες αγορές.

Επιπλέον, σήμερα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Reds.

Στις 1.416 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χ.Α., με την Optima να αγγίζει πάλι τα 12 ευρώ και με κέρδη 1,87%.

Στο 1,54 αμετάβλητη η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 στα 7,94 ευρώ αντιδρά η ΕΤΕ και στα 2,05 η Εurobank, ενώ στα 3,62 ευρώ σκαρφαλώνει η Πειραιώς.

Σημειωτέον, ότι πριν από λίγο Alpha, ETE και Εurobank κινούνται στα επίπεδα της Παρασκευή, χάνοντας τα κέρδη των πρώτων λεπτών της συνεδρίασης.

Από εκεί και πέρα, αντίδραση πανω από 1% βγάζει στα πρώτα λεπτά ο ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 στα 14,91 ευρώ σκαρφαλώνει ο ΟΠΑΠ.

Στα 35,46 ευρώ ενισχύεται σχεδόν κατά 0,5% ο Μυτιληναίος, πάνω από 2,1% τα κέρδη στην Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,39% 25,44 στα 26,16 ευρώ, κέρδη 1,31% για τη ΜΟΗ, στα 24,72, πάνω από τα 8 ευρώ η μετοχή των ΕΛΠΕ, στα 31,86 ανοδικά η Coca Cola, στα 11,35 η Aegean και στα 29,95 η Τιτάν.

Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις 1,6% τα κέρδη για την Ιντρακόμ.

Πιέσεις στα 10,54 στη ΔΕΗ.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Αυτά τα blue chips «πυροβόλησαν» οι πωλητές μετά τις ευρωεκλογές

ΔΑΑ: Γιατί προσγειώθηκε σε… ιστορικά χαμηλά

Γιώργος Προκοπίου: Deal με τη Lamda Development – Εδωσε 25 εκατ. για το 2% της εταιρείας, θα κάνουν έργα στο Ελληνικό