Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Νευρικότητα γύρω από τις 1.100 μονάδες, αδύναμες τράπεζες, συνεχίζει ανοδικά το Jumbo

Δέκατο συνεχόμενο ανοδικό άνοιγμα για τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) και με συναλλαγές στο πρώτο ημίωρο περί τα 5 εκατ. ευρώ ακολουθώντας το διεθνές κλίμα, με τις αγορές να θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις χρεοκοπίες των τραπεζών, τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Εκείνο που σχολιάζουν χρηματιστές είναι ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να παίρνει την κατιούσα, ειδικά μετά τις εκτιμήσεις ότι τα επιτόκια, τουλάχιστον στις ΗΠΑ θα είναι πάνω από τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

Από εκεί και πέρα η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στα 85 δολάρια το βαρέλι αποτελεί μύλο στο νερό συντήρησης του πληθωρισμού, με τους αναλυτές να ευελπιστούν σε μείωση της ζήτησης για αγορά μαύρου χρυσού προκειμένου να υποχωρήσουν οι τιμές.

Σε ό,τι μας αφορά είναι προφανές ότι με τις συναλλαγές πάνω από 5 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης και τον δείκτη σε δεύτερη απόπειρα ανοδικής διάσπασης των 1.100 μονάδων μέσα στον μήνα, δίνει την εντύπωση ότι θέλει κλείσιμο πάνω από τα επίπεδα αυτά ενόψει του Πάσχα, που η αγορά θα μείνει κλειστεί τη Μεγάλη Παρασκευή, 14/4 και την ερχόμενη Δευτέρα του Πάσχα, 17/4.

ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ και Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,39% 25,44 κρατάνε ανοδικά ή μάλλον συντηρούν ανοδικά τον γενικό δείκτη.

Νέες εντολές αγορών και ενδιαφέρον για την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32 στα 20,28 ευρώ, πάνω από τα 28 ευρώ επιστρέφει ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 κέρδη 1,6% για το Jumbo, στα 20,78 ευρώ, 1,18% η άνοδος για την EXAE που βλέπει ότι οι συναλλαγές στο Χ.Α. ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ σε καθημερινή βάση πλέον και μάλιστα εν μέσω εορταστικής ραστώνης, κάτι ασυνήθιστο ιστορικά, εκτός κι αν υπάρχει λόγος…

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ενδεχόμενο ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας από την S&P στις 21/4 ή, έστω αναθεώρηση του outlook από τον ίδιο οίκο για τη χώρα από σταθερό σε θετικό.

Τέλος, αδυναμία και σήμερα για τις τράπεζες που γράφουν κέρδη σχεδόν 7% στις τελευταίες συνεδριάσεις, με την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 πάντως, να υποχωρεί στο 1,176 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Δυναμικό comeback των Ελλήνων επενδυτών με αύξηση 24,5% στους ενεργούς κωδικούς