Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Nέες πιέσεις στις τράπεζες, κρίσιμη η στήριξη στις 1.437 μονάδες

Χρηματιστήριο

Τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν να υποχωρούν και πάλι, με τις μεγαλύτερες απώλειες αυτή την ώρα στο Παρίσι, κατά 0,80%, το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) ψάχνει το θετικό πρόσημο.

Μία αβεβαιότητα λιγότερη από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός πήρε απόφαση να κάνει ανασχηματισμό, ενώ εκτιμήσεις της αγοράς αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και στο επιχειρηματικό πεδίο, με το deal του Γιώργου Περιστέρη και τους Άραβες για την Τέρνα Ενεργειακή.

Σε κρίσιμα τεχνικά πεδία η αγορά, στις 1.437 μονάδες, όπου τυχόν πτωτική διάσπαση τους, επαναφέρει τον δείκτη σε πτωτική τροχιά και στις 1.400 μονάδες, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Πάντως, χθες ήταν αρνητική η εικόνα για τις ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ ο γενικός δείκτης υποχώρησε εκ νέου προς τα χαμηλότερα επίπεδα της περιόδου.

Περισσότερο σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες στις ΗΠΑ μετά και τα ευνοϊκότερα μακροοικονομικά δεδομένα που ανοίγουν τον δρόμο για χαμηλότερα επιτόκια.

Στο δια ταύτα, σύμφωνα με την Depolas Investments, οι αυξημένες διακυμάνσεις αποτελούν και το βασικό μας σενάριο για το επόμενο διάστημα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Για τον ΓΔΧΑ υπενθυμίζουμε ότι το κύριο επίπεδο στήριξης είναι οι 1.400 μονάδες.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το εμπορικό ισοζύγιο Απρίλιου της Ευρωζώνης, τον δείκτη τιμών εισαγωγών Μαΐου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Πανεπιστημίου Μισιγκαν στις ΗΠΑ.

Ξεκίνημα με απώλειες 0,905 για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 πράξεις κάτω από τα 8 ευρώ για την ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 στα 2,14 διολισθαίνει η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και στα 3,73 ευρώ και πτώση 0,80% για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74

Αμετάβλητοι ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, στα 13,68 και 14,92 ευρώ, με τη μετοχή του τελευταίου στο επίκεντρο λόγω του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Γύρισμα σε θετικό πρόσημο για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32 στα 16,54 και στα 18,76 αμετάβλητη η Τέρνα Ενεργειακή.

Κάποια αντίδραση για επιστροφή στα 36 ευρώ από τον Μυτιληναίο, στα 10,94 ευρώ η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 στα 11,50 η Aegean, ενώ ανοδικά επιχειρεί η Λάμδα, μετά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών όπου αναμένει εισπράξεις 230 εκατ. ευρώ επιπλέον μέχρι το τέλος του έτους και 140-150 εκατ. ευρώ επενδύσεις για το ίδιο διάστημα.

Τη σκυτάλη των αποτελεσμάτων παίρνει ο AΔΜΗΕ που θα ανακοινώσει στις 18 Ιουνίου με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για καλό ά 3μηνο με καθαρά κέρδη 15,2 εκατ. ευρώ.

Σήμερα οι μετοχές της Doppler είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου με αναλογία 0,1334 νέες για κάθε μία παλιά με τιμή διάθεσης 0,35 ευρώ.

Επίσης οι μετοχές της Prodea διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,137 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό ποσό).

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

Πετρέλαιο: Ήπια κέρδη για WTI και Brent καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχωρεί

Q&R: Γιατί έπεσε άνω του 6% η μετοχή – Η έκδοση ομολογιακού και η κίνηση της Σωτηράκου