Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Μικρή αντίδραση για Κύπρου, πράξεις κάτω από τα 7,45 η ΕΤΕ

Χρηματιστήριο

Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα έκλεισε χθες ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) και συνεχίζει και σήμερα τις χαμηλές πτήσεις, κάτω των 1.420 μονάδων. Αντίδραση σήμερα για την Εθνική, όχι πειστική, αλλά και για την Τράπεζα Κύπρου.

Από την άλλη, σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες, αλλά τα ευρωπαίκά χρηματιστήρια, γράφουν απώλειες την Πέμπτη.

Πάραυτα η γενική εικόνα στο Χ.Α. δεν έχει διαφοροποιηθεί και αναμένουμε αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος εφόσον το επενδυτικό κλίμα παραμείνει υποστηρικτικό.

Για σήμερα αναμφισβήτητα στο επίκεντρο θα βρεθεί ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου τις ΗΠΑ, ο οποίος τείνει να προσεγγίσει τον στόχο του 2%, με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν για 2,3% σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, σήμερα ανακοινώνεται και ο εγχώριος πληθωρισμός Σεπτεμβρίου καθώς και η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου.

Στο Χ.Α., από τη μια τα placements που έχουν στερήσει ρευστότητα, σε ΕΤΕ, Cenergy, η επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Αττικής, το ομολογιακό της Metlen που είναι το μεγαλύτερο για εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο, όχι τράπεζα, έχουν στερήσει ρευστότητα από το σύστημα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Από την άλλη, υπάρχει επιφυλακτικότητα όταν ακόμα και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εκμαιεύσουν από το Ισραήλ πόσο σφοδρή θα είναι η απάντησή του στο Ιράν.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η αγορά δυσκολεύεται για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τη Cener να υποχωρεί 1,58%, στα 9,35 ευρώ και φήμες για εγγραφές πάνω από τα 9,20 ευρώ.

Νέες πιέσεις στην Άλφα που γράφει και το 1,47 ευρώ αυτή την ώρα, στα 7,45 ευρώ η ΕΤΕ, στο 1,943 ευρώ η Eurobank και στα 3,68 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς.

Στα 4,35 ευρώ ενισχύεται η Πειραιώς. Θυμίζουμε το placement στα 4,20 ευρώ την Τρίτη μετά τη συνεδρίαση.

Με κέρδη 3,545 η Βιοχάλκο αυτή την ώρα, στα 32,78 ενισχύεται η Coca Cola, αντίδραση στα 7,05 ευρώ τα ΕΛΠΕ, μικρές διακυμάνσεις σε Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Λάμδα.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση αντίδραση βγάζει η Autohellas, στα 10,52 ευρώ. Στα 33,40 ευρώ ενισχύεται η μετοχή της Τιτάν.

Στα 11,50 υποχωρεί η ΔΕΗ και αντίδραση σήμερα για την Αττικής, πάνω από 7,5% εν αναμονή της έγκρισης του ενημερωτικού από την Επιτροπή Κεφλαιαγοράς, πιθανότατα την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:

Τέρνα Ενεργειακή: Γίνεται η ισχυρή βάση της Masdar για νέες εξαγορές- Η Ελλάδα στο επίκεντρο νέων επενδύσεων

Βασίλης Κικίλιας: Το ρετιρέ του 1,1 εκατ. ευρώ, η διαδρομή της επιταγής των 500 χιλ. ευρώ και η… Μις Τουρισμός

Τέιλορ Σουίφτ: Δώρισε $5 εκατ. για τους πληγέντες του τυφώνα «Μίλτον»