Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Μικρές διακυμάνσεις ενόψει rebalancing στον FTSE Russell

Χρηματιστήριο

Το θετικό πρόσημο ψάχνει και σήμερα ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την ΕΤΕ στο επίκεντρο ενόψει rebalancing μετά το πέρας των συναλλαγών, καθώς αυξήθηκε η στάθμιση της μετοχής στον δείκτη FTSE Russell.

Κι αυτό καθώς η διασπορά της μετοχής αυξήθηκε μετά το placement της προηγούμενης εβδομάδας. Στις 1.438 μονάδες ενισχύεται οριακά ανοδικά η αγορά, τη στιγμή που τα ευρωπαίκά χρηματιστήρια υποχωρούν.

Περί τα 4,5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές αυτή την ώρα, ενώ στην τρέχουσα εβδομάδα στο επίκεντρο θα βρεθούν τα πρακτικά της FED την Τετάρτη το βράδυ και σημαντικά μάκρο όπως ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ την Πέμπτη καθώς και ο εγχώριος πληθωρισμός της ίδιας περιόδου.

Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται κυρίως στις λιανικές πωλήσεις Αυγούστου της Ευρωζώνης, ενώ ενημερωτικά αναφέρουμε ότι σήμερα συνεδριάζει το Eurogroup.

Στο εσωτερικό, η Cenergy αποφάσισε τη δημόσια προσφορά νέων μετοχών με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 9,86 ευρώ/μτχ με σκοπό να συγκεντρωθεί το ποσό των 200 εκατ. ευρώ.

Η συνολική εικόνα για τις μετοχές παραμένει υποστηρικτική ειδικότερα όσο τα εισερχόμενα μακροοικονομικά δεδομένα δείχνουν ανθεκτικότητα της οικονομίας με παράλληλη επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Χειρότερα κινήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες Αυγούστου στη Γερμανία σήμερα το πρωί.

Από την άλλη, αξίζει να αναφέρουμε ότι συνεχίζουν ανοδικά οι αγορές της Ασίας, ενώ αύριο ανοίγει το χρηματιστήριο της Κίνας, το οποίο παραμένει κλειστό από την 1η Οκτωβρίου.

Τέλος, σημειώνουμε ότι την Παρασκευή θα έχουμε και τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα Γ’ τριμήνου από ορισμένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, όπως Wells Fargo, Blackrock, και JP Morgan. Πιθανό εβδομαδιαίο εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ η ζώνη των 1420-1470 μονάδων, σχολιάζει η Depolas Investments.

Με +5% οι πωλήσεις της Παπουτσάνης στο 9μηνο. Πράξεις πάνω από το 1,51 ευρώ για την Άλφα, στα 7,69 ευρώ διορθώνει η ΕΤΕ, στο 1,963 ευρώ η Eurobank που ψάχνει το θετικό πρόσημο και παρόμοια κίνηση στην Πειραιώς στα 3,77 ευρώ.

Πιέσεις στα blue chips, όπως η Cener στα 9,80, Τιτάν στα 34,75, Aegean στα 10,53, νέα μεγάλη πτώση η Attica Bank στα 2,95 ευρώ και απώλειες 15,7%, στα 11,70 αμετάβλητη η ΔΕΗ, με +1,26% η Ιντραλότ όμως, +1,56% και η Κλουκίνας Λάππας.

Στα 7,70 ευρώ σκαρφαλώνει η Λάμδα στα 34,20 ο Μυτιληναίος και απώλειες 0,5% για το Jumbo που υποχωρεί κάτω από τα 26 ευρώ.

Στα 21,16 ευρώ διολισθαίνει η ΜΟΗ και πράξεις κάτω από τα 7 ευρώ για τα ΕΛΠΕ.

Στο κόκκινο, αλλά με πιέσεις υπό έλεγχο σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Στα 10,96 ευρώ ενισχύεται ο Σαράντης με κέρδη μικρότερα του 1%.

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Μειώνει την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ στο 15% το 2025

Shell: Μειώθηκαν τα περιθώρια διύλισης στο τρίτο τρίμηνο

Pfizer: Στο στόχαστρο ακτιβιστή επενδυτή – Η Starboard Value απέκτησε μερίδιο 1 δισ. δολ. στην εταιρεία