Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Μία ακόμα απόπειρα διάσπασης των 800 μονάδων

Πίνακας στο Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Πριν από την αλλαγή, λέγεται ευρέως και μεταδίδεται από τα διεθνή μέσα ενημέρωση, θα ξεκινήσει και στην Ευρώπη ο εμβολιασμός των πωλητών με τις πρώτες παρτίδες στην Ελλάδα να αφορούν σε 250 χιλιάδες δόσεις, ικανός αριθμός για την προστασία σε πρώτη φάση των εργαζομένων στον κλάδο υγείας.

Το νέο αυτό δίνει ώθηση στις αγορές και βεβαίως το Χ.Α. που για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα επιχειρεί να διασπάσει τις 800 μονάδες.

Σημειωτέον, ότι η τρέχουσα εβδομάδα, δεν θεωρείται πολύ εύκολη, αφού την Παρασκευή λήγουν οι τριπλές σειρές των παραγώγων, έτους, τριμήνου και μηνός. Οι συναλλαγές πριν καν βγει το πρώτο ημίωρο από την έναρξη των συναλλαγών πλησιάζουν με φόρα τα 10 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι αν συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, στο τέλος της συνεδρίασης ο τζίρος θα έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα είναι τόσο καλό, αφού 55 μετοχές ενισχύονται και μόλις 8 υποχωρούν.

Οι τράπεζες ηγούνται και πάλι της ανόδου, με κέρδη πάνω από 3%, στις 523 μονάδες, όπου Πειραιώς, Eurobank και Εθνική ενισχύονται πάνω από 3% και η Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68 πάνω από 4%.

Το κλίμα στο ταμπλό δείχνει και πάλι ενθουσιώδες.

Πάνω από 2% τα κέρδη για την Coca Cola, που επανέκαμψε στα 26 ευρώ, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο, την περιοχή των 5,35 ευρώ διερευνά η Aegean ΑΡΑΙΓ -0,25% 12,07, η οποία θα εμπλακεί στην μεταφορά του εμβολίου, πάνω από 2,5% η άνοδος για την Ελλάκτωρ στο 1,6 ευρώ, ΕΛΠΕ, στα 5,50 ευρώ.

Πάνω από 1% η άνοδος σε Μυτιληναίο, στα 11,81 ευρώ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και ΕΧΑΕ.

Στις επόμενες συνεδριάσεις, 9, που απομένουν μέχρι την αλλαγή του χρόνου, μένει να φανεί αν η αγορά θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί α) πάνω από τις 800 μονάδες, και β) αν θα περιορίσει σε μονοψήφιο ποσοστό τις απώλειες από την αρχή του χρόνου.

Εδώ και 45 μέρες η εικόνα έχει αλλάξει δραστικά, ενόψει των προοπτικών που διανοίγονται για επιστροφή σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μετά το β’ 3μηνο του 2021.