ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μαθήματα στο ΤΧΣ και στον… κ. Ηλία Ξηρουχάκη για το πώς γίνονται τα placements παρέδωσαν Τράπεζα Κύπρου και Cenergy.
Και στις δύο μετοχές, οι τιμές διαμορφώνονται πάνω από τις τιμές που έγιναν οι εγγραφές των επενδυτών, ενώ η Εθνική εξακολουθεί να υπολείπεται, με τις αρνητικές εντυπώσεις ως προς τους χειρισμούς του ΤΧΣ να παραμένουν στην αγορά.
Και βεβαίως ο γενικός δείκτης αδυνατεί να απομακρυνθεί από την ευαίσθητη ζώνη των 1.395 – 1.410 μονάδων.
Κλείσιμο στις 1.416 μονάδες με κέρδη οριακά 0,37% μετά από τέσσερις μέρες πτώσης και σωρευτικές απώλειες στην εβδομάδα 1,47%, ενώ οι συναλλαγές ξεπέρασαν πάλι τα 111 εκατ. ευρώ.
Τη διαφορά έκαναν σήμερα ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, με την Άλφα να είναι η μόνη από τις τραπεζικές μετοχές που έκλεισαν στο κόκκινο.
Με απώλειες 0,45% έκλεισε η Κύπρου, αλλά σχεδόν 4,5% πάνω από την τιμή του placement που είχε γίνει στα 4,20 την περασμένη Τρίτη.
Κέρδη +1,63% για την Cener, στα 9,36 ευρώ, με το placement να γίνεται στα 9 ευρώ (+4%).
Άνοδος 0,38% για την Εθνική, στα 7,45 ευρώ, όταν το placement έγινε την περασμένη Πέμπτη στα 7,95 ευρώ (πτώση 1,32%).
Κατά τα άλλα, νέες πιέσεις στην Άλφα, στο 1,467 ευρώ και απώλειες 0,17%, αλλά άνοδος 0,99% για την Eurobank, στο 1,989 ευρώ και 0,90% για την Πειραιώς, στα 3,70 ευρώ.
Από τα μη τραπεζικά blue chips ξεχώρισε ο ΟΤΕ με +1,99%, στα 15,89 ευρώ, Μυτιληναίος στα 32,90 και ΔΕΗ που έκλεισε με κέρδη 2,02%, στα 11,64 ευρώ.
Νέα μεγάλη αντίδραση για την Αττικής, στα 2,62 ευρώ με κέρδη 28,43%, ενόψει των διαδικασιών της αύξησης κεφαλαίου που θα τρέξουν από την επόμενη εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν.
Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχώρισαν Κλουκίνας Λάππας με +4,67%, ΑΒΕ +4,2% και Κέκροπας +2,9%
Σύμφωνα με την Beta Χρηματιστηριακή, η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη δεν βελτιώθηκε την εβδομάδα που πέρασε διατηρώντας τον βηματισμό φθοράς προς τις 1.400 μονάδες.
Η μικρή αντίδραση που καταγράφηκε την Παρασκευή αποδίδεται στην προσέγγιση της ζώνης στήριξης του Σεπτεμβρίου η οποία ωστόσο απλώς λειτούργησε ως επίπεδο απορρόφησης των πιέσεων.
Ο Γενικός Δείκτης προσεγγίζει τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών στις 1.396 μονάδες μια άκρως κομβική ζώνη για την μακροπρόθεσμη τάση με στενά χρονικά περιθώρια καθώς η πορεία του ΚΜΟ έχει ελαφρώς ανοδική κλίση.
Η απλή εκδοχή του κινητού μέσου όρου βρίσκεται στο όριο της διάσπασης ενώ η απόσταση που χωρίζει πλέον τον εκθετικό κινητό μέσο από το Γενικό Δείκτη είναι μικρότερη του 2%.
Η συνεχής δοκιμασία μιας ζώνης τιμών αδυνατίζει τις ιδιότητες στήριξης (ή αντίστασης) ενός επιπέδου και εφόσον χαθεί το επίπεδο θα θέσει σε αμφισβήτηση με φίλτρο δύο ημερών την μακροπρόθεσμη ανοδική τάση οδηγώντας σε αύξηση της μεταβλητότητας με πιθανό πέρας το προηγούμενο χαμηλό του φετινού Αυγούστου στις 1.320 μονάδες.
Ως εκ τούτου ο σχηματισμός της πολύμηνης συσσώρευσης (Απρίλιος – Οκτώβριος) βρίσκεται σε μια πολύ οριακή καμπή με ορατό πλέον το ενδεχόμενο όλη αυτή η περίοδος να αποκτήσει χαρακτήρα διανομής.
Διαβάστε επίσης
Jefferies: Πώς θα αλλάξει το Χρηματιστήριο αν αναβαθμιστεί από FTSE και MSCI
Πού έκλεισε το placement της Cenergy, τα πάνω κάτω της Αττικής και ο… κ. Ξηρουχάκης
Metlen: Πού θα διατεθούν τα €750 εκατ. από το πράσινο ομόλογο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση