• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μετά τα placements… βουτιά για την ΕΤΕ (πάλι), κέρδη για την Κύπρου


    Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στην ΕΤΕ, αλλά με χαμηλότερο όγκο σε σχέση με χθες, ενώ ξεχώρισε η Τράπεζα Κύπρου, που το δικό της placement έδωσε ώθηση στη μετοχή και απελευθέρωσε αγοραστική δύναμη, κάνοντας προφανώς την ηγεσία του ΤΧΣ λίγο πριν εγκαταλείψει το Ταμείο να νιώθει άβολα για τις επιλογές του…

    Από την άλλη, γύρισμα για μια σειρά από δεικτοβαρείς μετοχές, ΜυτιληναίοςJumbo και ΟΤΕ, ή το πέρασμα σε αρνητικό πεδίο της Βιοχάλκο και το κλείσιμο στα 9,21 της Cener με πτώση 3,2% που επιβεβαιώνει αυτό που έγραφε χθες το mononews.gr ότι τα bids γίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τη χθεσινή τιμή (9,50), επιβαρύνουν το κλίμα στην αγορά.

    Σε όλα αυτά θα πρέπει να υπολογιστεί και η έξοδος κάποιων funds από το Χ.Α., τα οποία θα δώσουν τη θέση τους σε αυτά που τοποθετούνται στα ώριμα χρηματιστήρια.

    Κι αυτό γιατί σε κάποια hedge funds δεν προβλέπεται από το καταστατικό τους η παραμονή σε ώριμα χρηματιστήρια, κατάταξη για την οποία προετοιμάζει ο οίκος FTSE την Λεωφόρο Αθηνών.

    Με νέες απώλειες και σήμερα ο γενικός δείκτης που έκλεισε στις 1.411 μονάδες και με πτώση 0,54%, ενώ οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 107,2 εκατ. ευρώ.

    Αντίδραση για την Αττικής, αφού πρώτα όμως, είχε «χάσει» 65% μετά τα αλλεπάλληλα limit downs.

    Κέρδη 29,1% για την τράπεζα, όπου από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται το  reverse split και η αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου.

    Ανοδικά μετά το placement και η Τράπεζα Κύπρου.

    Το placement της Κύπρου είχε γίνει στα 4,20 ευρώ και η μετοχή έκλεισε σήμερα στα 4,41 με άνοδο 1,6% και 445 χιλιάδες κομμάτια.

    Κατά τα άλλα, νέες πιέσεις σε Πειραιώς, που διολίσθησε στα 3,66 ευρώ με 3,2 εκατ. κομμάτια, ΕΤΕ που υποχώρησε στα 7,42 με 3,8 εκατ. κομμάτια (στα 7,55 το δικό της placement) και Άλφα που έκλεισε με απώλειες 0,8%, στο 1,47 με 7,2 εκατ. κομμάτια.

    Ανοδικά στο 1,97 η μετοχή της Eurobank με 3,4 εκατ. κομμάτια.

    Στα 10,10 και πτώση 1,6% η Aegean απώλειες 1,21% η ΔΕΗ με 284 χιλιάδες κομμάτια, στα 7 ευρώ υποχώρησαν τα ΕΛΠΕ, πιο χαμηλά και σήμερα στα 20,70 η ΜΟΗ, ενώ πτώση 1,9% σημείωσε το Jumbo, στα 25,70 ευρώ και 1,63% ο Μυτιληναίος, στα 32,66 ευρώ.

    Βουτιά 1,64% και για τον ΟΤΕ, στα 15,58.

    Διαβάστε επίσης

    Metlen: Πού θα διατεθούν τα €750 εκατ. από το πράσινο ομόλογο

    Εθνική: Το «Βατερλώ» του Ξηρουχάκη, οι άφαντοι θεσμικοί επενδυτές και η βουτιά της μετοχής

    Wood & Company για ΟΠΑΠ: Υψηλές μερισματικές αποδόσεις και ελκυστική αποτίμηση



    ΣΧΟΛΙΑ