Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: «Μένουμε… ασφαλείς» για τους αγοραστές, ούτε 1 εκατ. ευρώ τζίρος στο πρώτο τέταρτο…

Κινήσεις πέριξ των 600 μονάδων, αδύναμες και υποτονικές όμως, δημιουργούν τη νέα πραγματικότητα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης ενισχύεται στις 517 μονάδες και ένα τέταρτο μετά οι συναλλαγές μόλις που πλησιάζουν τις… 700 χιλιάδες ευρώ.

Αναστολή του  short selling και ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας σε συνδυασμό με τις οικονομικές επιπτώσεις κρατούν σε… απόσταση ασφαλείας τους επενδυτές, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

Τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος αναμένονται οι ανακοινώσεις από την αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI με τα σενάρια ως προς το ποιες μετοχές θα εξέλθουν ή θα μπουν να δίνουν και να παίρνουν.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά βρίσκεται εν αναμονή των καταλυτών εκείνων που θα ενεργοποιήσουν σήματα αγορών, που είναι και το ζητούμενο.

Όμως, πως μπορεί κάποιος να είναι αισιόδοξος και να λάβει αψήφιστα την απόφαση επανατοποθέτησης, όταν στην Γερμανία η πανδημία φουντώνει μετά την άρση του lockdown;

Υπάρχουν μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ως αυτή την ώρα που δεν έχουν ανοίξει καν. ΟΛΠ, ΕΧΑΕ ΕΥΔΑΠ και Coca Cola είναι μερικές από αυτές!

Κέρδη πάνω από 2,2% αυτή την ώρα για την Aegean, ενώ ψάχνουν την άνοδο ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Μότορ Όιλ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εμφανίζεται ισορροπημένη για Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, στην περιοχή του 2,15%.

Στο εξωτερικό, η Παρίσι και Φραγκφούρτη υποχωρούν οριακά, ενώ το πετρέλαιο ενισχύεται (το αμερικάνικο) πάνω από τα 24 δολ. το βαρέλι. Επιστροφή πάνω από τα 1,700 δολ. ανά ουγγιά για τον χρυσό.