• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μέχρι 3,4% πτώση στις τράπεζες

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ-Εθνική Τράπεζα), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)


    Τράπεζα της Ελλάδος, Goldman Sachs, αλλά και Morgan Stanley χάλασαν την τάση στην αγορά. Επιστροφή στις 1416 μονάδες αυτή την ώρα και απώλειες πάνω από 1,5%, ενώ οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 61,5 εκατ. ευρώ.

    Οι τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών μετά την έκθεση της Τράπεζας Ελλάδος, καθώς προκύπτει αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Ταυτόχρονα το ρόλο της παίζει και η μείωση στις τιμές στόχους των τραπεζών από την Goldman Sachs. Πιέσεις στις τράπεζες με Πειραιώς άνω του -3%, ενώ αρνητική είναι η εικόνα στα μη τραπεζικά blue chips, με ΔΕΗ -3%.

    To βλέμμα των επενδυτών στη Μέση Ανατολή, φοβούμενοι κλιμάκωση της έντασης, ενώ ανησυχεί το τριήμερο sell off στα ομόλογα ΗΠΑ, Ευρώπης, Αυστραλίας, προφανώς εν αναμονή των εκλογών στις ΗΠΑ.

    Στις τράπεζες, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η Πειραιώς -3,4% και ακολουθούν Eurobank -2,5%, Alpha Bank -2,5% και Εθνική -0,60%.

    Η τιμή στόχοι από Goldman Sachs για την Πειραιώς μειώνεται στα 5,40 ευρώ, από 5,90 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική στα 10,60 ευρώ, από 11 ευρώ, για την Eurobank στα 2,50 ευρώ, από 2,70 ευρώ και για την Alpha Bank στα 1,90 ευρώ από 2 ευρώ προηγουμένως.

    Είχε προηγηθεί χθες 21/10 η Morgan Stanley, στο ίδιο μοτίβο, καθώς μείωσε τις τιμές στόχους, για την Alpha Bank στα 2,28 ευρώ, από 2,50 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική στα 10,25 ευρώ, από 10,43 ευρώ, για την Πειραιώς στα 5,39 ευρώ, από 5,51 ευρώ και για την Eurobank στα 2,63 ευρώ, από 2,66 ευρώ προηγουμένως.

    Στο επίκεντρο η μετοχή της Attica Bank που από -21,65% βρίσκεται στο -3% και αποτίμηση τα 11 δισ. ευρώ, ενώ το δικαίωμα καταγράφει κέρδη +2% από +14,67% υψηλό ημέρας..

    Σημειώνεται ότι χθες 21/10 η μετοχή επέστρεψε στο ταμπλό μετά το reverse split έχοντας παράλληλα κόψει και το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου.

    Στο επίκεντρο και η Quest +5% μετά το μεγάλο deal που ανακοίνωσε και την ολοκλήρωση της πώλησης της ACS. Το τίμημα είναι υψηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών και στελέχη της αγοράς περιμένουν πως θα δώσει μέρισμα λόγω και της υπεραξίας και της αύξησης της ρευστότητας.

    Ειδικότερα, την πώληση του 20% της ACS στην General Logistics ανακοίνωσε η Quest Συμμετοχών, με το τίμημα της συναλλαγής να ανέρχεται σε 74 εκατ. ευρώ.

    Αυτό σημαίνει ότι η θυγατρική της Quest αξίζει πάνω από 370 εκατ. ευρώ, όταν η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης διαμορφώνεται στα 619 εκατ. ευρώ, δηλαδή ούτε μία φορά πάνω από την κεφαλαιοποίηση της ACS.

    Σταδιακά το ενδιαφέρον των επενδυτών του Χ.Α. περνάει στα εταιρικά αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων που ξεκίνησαν σήμερα 22/10 με την Παπουτσάνης με τα EBITDA να ανέρχονται στα 8,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 21% και τα καθαρά κέρδη στα 3,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 41%.

    Αύριο σειρά παίρνουν Σαράντης και Μυτιληναίος.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο όμιλος Γκριμάλντι συνδέει την Τεργέστη με το Amparli της Τουρκίας με ενδιάμεσο λιμάνι την Πάτρα

    Goldman Sachs για ελληνικές τράπεζες: Χαμηλώνει ο πήχης στις τιμές στόχους

    Νίκος Ανδρουλάκης: Μήνυσε τον κωμικό Χριστόφορο Ζαραλίκο για ανάρτηση του στο Χ



    ΣΧΟΛΙΑ