Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Με τις τράπεζες πάνω από τις 1.415 μονάδες

τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank

Με τις τράπεζες οδηγό, αλλά χωρίς τζίρο σκαρφαλώνει στις 1.417 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χ.Α. καταγράφοντας κέρδη πάνω από 1%. Οι συναλλαγές δεν αγγίζουν καν τα 100 εκατ. Ευρώ.

Στις τράπεζες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Εθνική +2% και ακολουθούν Alpha Bank +1,8%, Eurobank +1,8% και Πειραιώς +0,80%.

Στα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά κινούνται Jumbo +3%, Τιτάν +2%, Ελλάκτωρ +2%, Aegean +2%… ενώ ήπια υποχωρούν ΕΥΔΑΠ -0,75%, Coca Cola -0,50%, Σαράντης -0,40%, Cenergy -0,20%.

Νωρίτερα, η Deutsche Bank προχώρησε σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών βλέποντας περιθώριο ανόδου από 31% έως 48%.

Χαρακτηριστικά, για την Alpha Bank η νέα τιμή στόχος είναι στα 2,30 ευρώ, από 2,20 ευρώ προηγουμένως, για την Πειραιώς στα 5 ευρώ, από 4,70 ευρώ, για την Eurobank στα 2,85 ευρώ, από 2,75 ευρώ και για την Εθνική τα 9,85 ευρώ, από 9,50 ευρώ προηγουμένως.

Σύμφωνα με τον γερμανικό οίκο, οι ελληνικές τράπεζες ξεπερνούν τους στόχους τους ανά τρίμηνο, ενώ προχωρούν σε συνεχείς αναβαθμίσεις αυτών, επιβεβαιώνοντας τη θετική της στάση.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκαν οι προσλήψεις το β’ τρίμηνο – Δυσοίωνες προβλέψεις για την ανάπτυξη