• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με όρεξη ΕΤΕ, Eurobank και Motor Oil, καταιγίδα αποκοπής μερισμάτων

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας - Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank - Γιάννης Βαρδινογιάννης, CEO της Motor Oil

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας – Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank – Γιάννης Βαρδινογιάννης, CEO της Motor Oil


    Οι διανομές των μερισμάτων φρενάρουν την τάση, αλλά Εurobank, ΕΤΕ, Motor Oil, δεν αφήνουν την αγορά να διολισθήσει. Και πάλι με απώλειες στο ξεκίνημα η Πειραιώς με την Alpha Bank.

    Ψάχνει το θετικό πρόσημο ο δείκτης που δείχνει να σκαρφαλώνει στις 1.425 μονάδες και με οριακά κέρδη 0,11% κι ενώ πρώτα βρέθηκε πάλι στα όρια των 1.420 μονάδων με συναλλαγές 7,84 εκατ. ευρώ και σε πτωτικό κλίμα στην Ευρώπη αυτή την ώρα.

    Μικτή ήταν η εικόνα των διεθνών μετοχικών δεικτών στην ελληνική αργία με την Ευρώπη να καταγράφει κέρδη, ενώ οι ΗΠΑ είδαν ορισμένες πιέσεις προερχόμενες κυρίως από τον τεχνολογικό κλάδο.

    Στο εσωτερικό, η τρέχουσα εβδομάδα είναι εβδομάδα πολυάριθμων χρηματικών διανομών προς τους μετόχους.

    Μεταξύ εκείνων που κόβουν σήμερα περιλαμβάνονται οι ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ (επιστροφή κεφαλαίου), Cenergy, Τιτάν, Optima.

    Εκτιμούμε, γράφει η Depolas Sec., ότι ο ΓΔΧΑ μπορεί να διατηρήσει την μεσοπρόθεσμη ανοδική τροχιά του με τις όποιες βραχυπρόθεσμες διορθώσεις.

    Τα σημαντικότερα μακροοικονομικά στοιχεία είναι το ΑΕΠ Α΄τριμήνου (3η μέτρηση) και το επίπεδο τιμών προσωπικής κατανάλωσης Α΄τριμήνου (Παρασκευή) στις ΗΠΑ, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουνίου στην Ευρωζώνη την Πέμπτη.

    Η σημερινή ατζέντα περιέχει τον δείκτη τιμών κατοικιών Απριλίου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουνίου στις ΗΠΑ.

    Εννιά αποκοπές μερισμάτων σήμερα από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που διανέμει 0,038 ευρώ καθαρό, χωρίς φόρο, η Όπτιμα OPTIMA 0,17% 12,02 0,418 καθαρό, η Quest 0,209 καθαρό, Intercontinental 2,21 καθαρό, ΕΧΑΕ 0,237 καθαρό, Ιντρακόμ 0,04 ευρώ καθαρό και ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -1,01% 14,64 0,25 ευρώ ως επιστροφή κεφαλαίου, Τιτάν TITC -1,52% 29,25 0,85 ευρώ, Βιοχάλκο 0,12 ευρώ και Cenergy 0,08 ευρώ.

    Και πάλι πτωτικά οι τράπεζες, με την Άλφα, κάτω από το 1,50 πάλι για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα, ανοδικά όμως, ΕΤΕ και Eurobank, στα 8,06 και 2,12 ευρώ με κέρδη 0,5% και 1,1% αντίστοιχα.

    Απωλειών συνέχεια για την Πειραιώς 1,13%, στα 3,42 ευρώ.

    Πτώση 2% για την Jumbo, αλλά αντίδραση 1,98% για τη ΜΟΗ και οριακές απώλειες 0,31% για τα ΕΛΠΕ.

    Κέρδη 1,19% για την Coca Cola, +1,85% η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά πτώση πάνω από 2% για την Aegean.

    Στο -4,7% ο Τιτάνας λόγω αποκοπής μερίσματος.

    Κέρδη πάνω από 3% για την Όπτιμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Aναστάτωση στους traders από την απότομη πτώση του Bitcoin και της Nvidia

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Alpha Bank, Aegean, Viohalco, EXAE, OTE

    Epsilon Net: Στο 78,26% το ποσοστό της Ginger Digital BidCo



    ΣΧΟΛΙΑ