Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Με Ελλάκτωρ και Viohalco επέστρεψε πάνω από τις 1.435 μονάδες – Ανάκαμψη για Jumbo, ισχυρά κέρδη για Motor Oil

Ευθ. Μπουλούτας (Ελλάκτωρ) - Ι. Στασινόπουλος (Viohalco) - Απ. Βακάκης (Jumbo) - Ι. Βαρδινογιάννης (Motor Oil)

Ευθ. Μπουλούτας (Ελλάκτωρ) - Ι. Στασινόπουλος (Viohalco) - Απ. Βακάκης (Jumbo) - Ι. Βαρδινογιάννης (Motor Oil)

Σε θετικό έδαφος, κοντά μάλιστα στα υψηλά ημέρας, έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια ημέρα που χαρακτηρίστηκε από επιφυλακτικότητα, με τον τζίρο πάντως να βελτιώνεται ελαφρά σε σχέση με τις προηγούμενες ανεμικές συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.436,11 μονάδων με μικρά κέρδη 0,25%, με τζίρο στα 77 εκατ. ευρώ και όγκο των συναλλαγών στα 18 εκατ. τεμάχια.

Σε παρόμοιους ρυθμούς κινούνται και τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ενώ επιφυλακτικά άνοιξε η Wall Street, καθώς άπαντες περιμένουν την αυριανή ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole που άνοιξε σήμερα τις πύλες του. Πάντως, οι αναλυτές του οίκου της Goldman Sachs, σε νέα τους έκθεση, συνεχίζουν να θεωρούν τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ περιορισμένο, πάρα τις πρόσφατες ανησυχίες της Wall Street.

Πίσω στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ήπια άνοδο 0,3% έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης, στις 1.281,61 μονάδες, με τη μετοχή της Εθνικής να σημειώνει την καλύτερη επίδοση με άνοδο 0,87% στα 8,152 ευρώ και τζίρο στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ η Eurobank έκλεισε με άνοδο 0,48% στα 2,09 ευρώ και τζίρο 12,9 εκατ. ευρώ (με  3 πακέτα για 1,9 εκατ. ευρώ). Με άνοδο 0,47% και τζίρο 3,95 εκατ. ευρώ στα 1,594 ευρώ έκλεισε η Alpha Bank ενώ νέες απώλειες 0,88% σημείωσε η Τράπεζα Πειραιώς, κλείνοντας στα 3,822 ευρώ με τζίρο 10 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα πάντως η Optima bank και ο αναλυτής της Πέτρος Τσούρτης διατήρησε  τις συστάσεις αγοράς και τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες αμετάβλητες, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ με νέο άμα 3,7% και τζίρο στο 1 εκατ. ευρώ, η οποία έκλεισε στα 2,1 ευρώ, και της Viohalco, με άνοδο 3,13% και τζίρο 748 χιλ. ευρώ, κλείνοντας στα 5,94 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, σε ανοδικό έδαφος επέστρεψε μετά από συνεχόμενες ημέρες ισχυρών απωλειών η μετοχή της Jumbo, κλείνοντας στα 22,8 ευρώ, με άνοδο 2,06% και τζίρο στα 3,6 εκατ. ευρώ. Ισχυρά ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Motor Oil, κλείνοντας στα 21,7 ευρώ με κέρδη 2,65%  και τζίρο 6,86 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε επίσης με άνοδο 1,44% στα 5,65 ευρώ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΔΑΑ, Helleniq Energy, Metlen, ΟΠΑΠ,  ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Σαράντης και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, στο -1,29% έκλεισε η Cenergy με τζίρο στα 1 εκατ. ευρώ, ενώ στο -1,,65% ο ΟΤΕ, με τζίρο 3,67 εκατ. ευρώ. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, Coca Cola HBC, Titan και Aegean, ενώ αμετάβλητες οι Lamda Development και Autohellas.

Τέλος στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώρισε η Intralot με άνοδο 1,62% ενώ στον αντίποδα η Intracom έκλεισε στο -157% και η Quest στο 1,31%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές, η Κέκροψ έκλεισε με άλμα 5,6% και η Ικτίνος με κέρδη +4,5%.

Διαβάστε επίσης

Optima bank: Ισχυρό το εξάμηνο στις ελληνικές τράπεζες – Συστάσεις αγοράς και για τις τέσσερις

Eurobank Equities για Coca Cola HBC: Ισχυρή εκτέλεση του guidance αλλά στροφή σε Hold από Buy

Goldman Sachs: Μειώνεται ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ – Οι νεότερες εκτιμήσεις για επιτόκια, πληθωρισμό και ανάπτυξη