Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με ΔΕΗ και ΕΛΠΕ έπιασε ξανά τις 906 μονάδες

Χρηματιστήριο: Με ΔΕΗ και ΕΛΠΕ έπιασε ξανά τις 906 μονάδες

Γιώργος Στάσσης - Ανδρέας Σιάμισιης

Με τη βοήθεια μετοχών του ενεργειακού κλάδου, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος, κλείνοντας πάνω από τις 906 μονάδες μια μέρα πριν την αργία της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την προτελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου με κέρδη 0,50% στις 906,57 μονάδες, κοντά στα υψηλά ημέρας. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 51,5 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος στα 20,7 εκατ. τεμάχια.

Ειδικότερα τη διαφορά έκαναν οι μετοχές της ΔΕΗ, ειδικά προς το τελευταίο κομμάτι της συνεδρίασης της Τετάρτης,  αλλά και των ΕΛΠΕ και ΑΔΜΗΕ ενώ θετική ήταν και η αντίδραση σε μια σειρά από δεικτοβαρείς μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Θετικό ήταν και το κλίμα για τις ελληνικές τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει στις 586,04 μονάδες, με κέρδη 0,28%.

Μάλιστα, η αγορά παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ομολογιακή έκδοση του πράσινου ομολόγου της τράπεζας Πειραιώς, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 850 εκατ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 3,875%. Η μετοχή πάντως της τράπεζας έκλεισαν με απώλειες.

Κάπως έτσι, από τις μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της ΔΕΗ κλείνοντας με κέρδη 3,41%, καθώς το ενδιαφέρον γύρω από την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου συνεχίζει να αυξάνεται. Όπως έγραφε μάλιστα νωρίτερα το mononews, το CVC θα αγοράσει χωρίς discount τις μετοχές της ΔΕΗ, περνώντας το μήνυμα ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει χωρίς προαπαιτούμενα σε τιμές αγοράς.

Ακολούθησε η μετοχή των ΕΛΠΕ με άνοδο 2,17%, της ΑΔΜΗΕ στο +1,97%, του ΟΠΑΠ και της Coca Cola στο +1,70%, της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στο +1,43, της ΕΥΔΑΠ στο +1,34% και της Εθνικής στο +1,04 %. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Motor Oil, Aegean, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης και ΟΤΕ.

Τη μεγαλύτερη πτώση είχε η μετοχή της Ελλάκτωρ κλείνοντας στο -2,24%,  ενώ η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε στο -1,21% και η Πειραιώς στο -1%.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Titan, Jumbo και Lamda.

Χωρίς μεταβολή έκλεισε η Alpha Bank.