Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Με Coca Cola και τράπεζες μηδενίζουν οι απώλειες του 2022 στον δείκτη

Zoran Bogdanovic (Coca-Cola HBC), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

Zoran Bogdanovic (Coca-Cola HBC), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

Σε κέρδη για το 2022 πέρασε πριν από λίγο ο FTSE 25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κατά 1,2% και ο γενικός δείκτης έχει μηδενίσει τις απώλειες.

Η αναβάθμιση των τραπεζών από τη Moody’s φέρνει σε δεύτερη μοίρα το πολιτικό ρίσκο, τη σκανδαλολογία και εστιάζει λίγο πριν από τις ανακοινώσεις 9μήνου, μπορεί να δώσει νέο πεδίο καταγραφής κερδών, σημειώνουν οι χρηματιστές.

Στο 4,72% έχει σκαρφαλώσει το ελληνικό 10ετές, ακολουθώντας τη φορά των διεθνών αποδόσεων και ταυτόχρονα, νέα ανησυχητικά σημάδια για τον πληθωρισμό από την κούρσα της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 92 δολάρια το βαρέλι.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με άνοδο άνω του 0,5% και στις 890 μονάδες, τάση η οποία αλλάζει μετά την αναβάθμιση των τραπεζών από τη Moody’s.

Αυτή τη στιγμή οι απώλειες για τον γενικό δείκτη από την αρχή της χρονιάς έχουν περιοριστεί σε 0,6%, ενώ ο δείκτης FTSE έχει περάσει στο «συν» με κέρδη 1,39%.

Focus στην Coca Cola ΕΕΕ 0,25% 32,40 με τη μετοχή στο +2.5%. Νωρίτερα σήμερα, ισχυρές επιδόσεις κατέγραψε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της, η Coca-Cola HBC, στο γ’ τρίμηνο του 2022, με τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις εξαιρουμένων της Ρωσίας και της Ουκρανίας να αυξάνονται κατά 19,6% σε οργανική βάση το τρίτο τρίμηνο, συνεχίζοντας την ισχυρή δυναμική ανάπτυξης του πρώτου εξαμήνου.

Η εταιρεία, στο πεδίο του guidance για τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του έτους, προχώρησε σε αναθεώρηση επί τα βελτίω, στο εύρος 860 έως 900 εκατ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για εύρος 740 έως 820 εκατ. ευρώ.

Οι όγκοι πωλήσεων (εξαιρουμένων της Ρωσίας και της Ουκρανίας) αυξήθηκαν κατά 5,7% σε οργανική βάση, επωφελούμενοι από τη δυναμική των κατηγοριών προτεραιότητάς μας, με τα ανθρακούχα αναψυκτικά στο +6,2%, τα ποτά ενέργειας στο +30% και την κατηγορία του καφέ στο +51%.

Νωρίτερα, οι τράπεζες ενισχύονται πάνω από 1%, με την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 στο +1,5% και την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 στο +1,2%.

Λιγότερο, κάτω από 1% τα κέρδη για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 και την ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87.

Διαβάστε επίσης:

Οι ενδιάμεσες εκλογές τροφοδοτούν ράλι μετοχών – Τα στοιχεία για πληθωρισμό θα σπάσουν το ιστορικό σερί;

Ebury: Μήπως το Κογκρέσο κατευθύνεται προς αδιέξοδο;