Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Μάχη χαρακωμάτων στις 1.170 μονάδες

Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Το γύρισμα της αγοράς χθες είχε σαν αποτέλεσμα να κοπεί και ο τζίρος, αφού δεν υπήρχε διάθεση για την ανάληψη ρίσκου. Απώλειες λοιπόν αυτή την ώρα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, κορυφαίοι οικονομολόγοι συγκλίνουν στην άποψη ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα περιπλέξουν το επενδυτικό τοπίο για τις εταιρείες και τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο.

Σε διεθνές επίπεδο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις κινήσεις των ξένων ηγετών σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί μια γενική ανάφλεξη και ένας νέος περιφερειακός πόλεμος που θα αποσταθεροποιήσει πλήρως τη Μέση Ανατολή, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη 18/10 στο Ισραήλ.

Αρνητικό, γεγονός η αναβολή των επαφών Μπάιντεν στην Ιορδανία με συμμετοχή και της παλαιστινιακής Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση, η ένταση στη Μέση Ανατολή, με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα και την αναβολή της συνάντησης κορυφής στην Ιορδανία, δημιουργεί περαιτέρω ανησυχίες στην επενδυτική κοινότητα.

Έτσι για μία ακόμη συνεδρίαση το βλέμμα των επενδυτών θα είναι στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού με τα παράγωγα να δείχνουν ένα συγκρατημένο άνοιγμα για τις μετοχές.

Από την άλλη στο εσωτερικό το ΤΧΣ φαίνεται αποφασισμένο να προχωρήσει στη διάθεση του 20% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει κοντά στον απλό και εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών, ο οποίος καθαρίζει τη μακροπρόθεσμη τάση και δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί και σήμερα η αντοχή των δεικτών από ένα πιθανό αρνητικό άνοιγμα.

Η αγορά περιμένει επίσης την Παρασκευή την ετυμηγορία της S&P για την ελληνική οικονομία.

Θετικό νέο για την Ελλάκτωρ και την Intrakat το πρώτο πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την πώληση της Άκτωρ και οι μετοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Χαμηλός τζίρος, κοντά στα 4 εκατ. ευρώ και εναλλαγή προσήμου στην αγορά.

Με άνοιγμα στις 1.166 μονάδες, ο γενικός δείκτης προσεγγίζει εκ νέου την περιοχή άνω των 1.171 μονάδων.

Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα απ’ τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, ειδικά όταν η τάση είναι αρνητική για μία ακόμα μέρα και στο εξωτερικό.

Πάνω από τα 91,50 ευρώ η τιμή του πετρελαίου σε περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και αύξησης επιτοκίων δημιουργώντας εκρηκτικό σκηνικό στην παγκόσμια οικονομία.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) δεν υπάρχουν μετοχές πρωταγωνιστές.

Στο 1,24 ευρώ η Alpha Bank, στα 5,45 η ΕΤΕ με οριακή πτώση, στο 1,48 η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 με κέρδη κοντά στο 1% και μικρή πτώση 0,43% στην Πειραιώς, στα 2,78 ευρώ.

Μικρές πιέσεις σε Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 Τιτάν (0,71%), ΑΔΜΗΕ (0,50%), ΔΕΗ (0,59%), Jumbo (0,42%).

Διαβάστε επίσης:

Με το ένα μάτι στην Μέση Ανατολή και το άλλο στη….Νέα Υόρκη

Πετρέλαιο: Ράλι τιμών πυροδότησε η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας

Fitch: Υποβαθμίζει σε Rating Watch Negative την οικονομία του Ισραήλ