Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Μικρή ανάκαμψη των τραπεζών, πήραν μπροστά οι μπουλντόζες των κατασκευών

Wall Street

Συντονισμένο με τις ευρωπαϊκές αγορές το Χρηματιστήριο της Αθήνας ανακάμπτει πάνω από 1% με το γενικό Δείκτη να αγγίζει τις 598 μονάδες και με τις συναλλαγές την πρώτη ώρα ιδιαίτερα υποτονικές στα 4 εκατ. ευρώ.

Μετά το χθεσινό sell off στις τράπεζες σήμερα ο κλάδος ανακάμπτει με 2,93% κέρδη στις 312,60 μονάδες.

Από την μια οι υποβαθμίσεις του κλάδου από την Goldman Sachcs και τη JP Morgan τις προηγούμενες μέρες και από τη  άλλη η αναμόχλευση της συζήτησης περί μιας νέας Bad Bank τη στιγμή που ο Ηρακλής δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη στην πράξη, επιτείνει την ανασφάλεια των επενδυτών οι οποίοι κρατούν όπως φαίνεται μικρό καλάθι για το κλάδο.

Την ίδια ώρα υπάρχουν έντονες ανησυχίες ότι την Παρασκευή η S&P θα υποβαθμίσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με τις πληροφορίες του  mononews όμως να αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει από τη στιγμή που δημιουργηθούν πάλι οι προϋποθέσεις για να πάρει η ελληνική οικονομία τα πάνω της.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το ελληνικό δεκαετές αυτή την ώρα σκαρφαλώνει στο 2,45%, ενώ την Πέμπτη ξεκινάει η διαπραγμάτευση του 7ετούς ομολόγου που εκδόθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Η Alpha και η Εθνική καταγράφουν άνοδο πάνω από 3% ενώ η Eurobank και η Πειραιώς πάνω από 2%. Η Βιοχάλκο συνεχίζει έντονα ανοδικά και σήμερα με κέρδη 3% στα 2,27 ευρώ καθώς μετά το lockdown θα είναι από τις πρώτες βιομηχανίες που θα ανάψουν τις τσιμινιέρες, πιάνοντας το νήμα των παραγγελιών εκεί που το είχε αφήσει.

ισχυρή αντίδραση βγαίνει στη ΓΕΚ -ΤΕΡΝΑ με άνοδο πάνω από 2,5%, πάνω από 5% στον Ελλάκτωρα και πάνω από 1% σε Μυτιληναίο, Jumbo, Motol Oil και ΔΕΗ.

Κέρδη σχεδόν 3% για την ΑΒΑΞ καθώς μαζί με την Ελλάκτωρ παίζουν δυνατή για τη διεκδίκηση της γραμμής 4 του Μτερό.

Από τις μετοχές που διακινούνται 49 ενισχύονται και 14 υποχωρούν.