Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Κόλλησε η βελόνα για τον δείκτη, ιστορικό υψηλό στα 13 για ΚΡΙ, +5,5% για ΚΛΜ, το «καλώδιο» ανεβάζει τον ΑΔΜΗΕ

Παναγιώτης Τσινάβος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι, Βιολέττα Λάππα Κλουκίνας – Λάππας, και ο Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης

Παναγιώτης Τσινάβος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι, Βιολέττα Λάππα Κλουκίνας – Λάππας, και ο Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης

Συναλλαγές που παραπέμπουν σε απροθυμία των επενδυτών να αναλάβουν άλλο ρίσκο, κοντά στα 72 εκατ. ευρώ, όπου στον Μυτιληναίο, για παράδειγμα, δεν άλλαξαν χέρια, ούτε… 100 χιλιάδες κομμάτια, η αγορά σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη (υποτονική της) αντίδραση.

Μοναδικές εξαιρέσεις, το ιστορικό υψηλό των Κρι Κρι, η κινητικότητα στην Κλουκίνας Λάππας, αλλά και η αντίδραση που βγήκε στον ΑΔΜΗΕ, μετά τις πληροφορίες, ότι θα βρεθεί λύση για το καλώδιο.

Μία ακόμα αναλαμπή για την ΕΤΕ και την Άλφα, χωρίς να βρίσκει όμως, το δρόμο για τα 2 ευρώ η Eurobank και την Πειραιώς να μένει κολλημένη στα 3,85 ευρώ.

Κλείσιμο στις 1.423 μονάδες και κέρδη 0,31% για τον γενικό δείκτη.

Κέρδη 2,62% για την Άλφα, στο 1,549 ευρώ, ΕΤΕ με άνοδο 1,07%, στα 7,384 ευρώ, Eurobank οριακά ανοδικά στο 1,98 και Πειραιώς με απώλειες 0,7%, στα 3,855 ευρώ, μία μετοχή που ακόμα να επιστρέψει στα επίπεδα μετά το placement των 4 ευρώ.

 Aπό τις μετοχές που ξεχώρισαν την Δευτέρα ήταν ο ΑΔΜΗΕ, καθώς όλα δείχνουν θα βρεθεί λύση για το καλώδιο που θα συνδέει την Κρήτη με την Κύπρο.

Με +2,97% η μετοχή του Διαχειριστή στα 2,255 ευρώ.

Νέο ιστορικό υψηλό για το Κρι Κρι στα 13 ευρώ, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν κέρδη 26,32 εκατ. ευρώ με ισχυρές πωλήσεις σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία.

Πλέον για το σύνολο του έτους περιμένει πωλήσεις 245 εκατ. ευρώ από 233 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και το περιθώριο κερδών προ φόρων και τόκων θα είναι 16% από 15%.

Πάνω από 5,5% τα κέρδη για την Κλουκίνας Λάππας, καθώς εκκινεί η διαδικασία απορρόφησης της Ιντρακόμ Properties.

Πάνω από τα 15 ευρώ έκανε πράξεις ο ΟΤΕ με μόλις… 190 χιλιάδες κομμάτια όγκο!

Μικρές απώλειες ο ΟΠΑΠ με… 165 χιλιάδες τεμάχια και κλείσιμο στα 15,95 ευρώ.

Απώλειες 0,95% για τον Μυτιληναίο με… 90 χιλιάδες όγκο, ενώ η ΔΕΗ υποχώρησε λίγο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα με… 211 χιλιάδες τεμάχια!

Κατά τα άλλα, είναι προφανές ότι η αγορά έχει μπλοκάρει ενόψει του placement της Εθνικής.

Οι συναλλασσόμενοι τελούν, όπως όλα δείχνουν, εν αναμονή

α) για τον χρόνο διεξαγωγής του,

β) την τιμή και

γ) το ποσοστό που θα διατεθεί, δεδομένου ότι το ΤΧΣ διατηρεί το 18,3%.

Την ίδια ώρα, η τρέχουσα εβδομάδα δεν εκτιμάται ότι θα είναι συναρπαστική για την αγορά, δεδομένου ότι την Παρασκευή λήγουν τα παράγωγα Σεπτεμβρίου, αλλά και του 9μήνου.

Η όποια ρευστότητα στο σύστημα, σύμφωνα με τους χρηματιστές, εκτιμάται ότι θα απελευθερωθεί από τότε και μετά. Εκτός και αν, οι ξένες αγορές είναι αυτές που θα τραβήξουν την αγορά, ενόψει της επικείμενης μείωσης των επιτοκίων από την Fed.

Στα καλά νέα η αποκλιμάκωση της τιμής του πετρελαίου στα 68 δολάρια το βαρέλι το πρωί της Δευτέρας, στοιχείο που μπορεί να συμβάλει στην μείωση του πληθωρισμού.

Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε το rebalancing των δεικτών FTSE Russell, με σημαντικότερη εξέλιξη την είσοδο στης Cenergy στη μεγάλη κατηγορία και την έξοδο της Viohalco.

Διαβάστε επίσης

MLS: Στις 17 Σεπτεμβρίου η επαναληπτική συνέλευση για τους ομολογιούχους

ΑΧΙΑ για Σαράντης: Η αλλαγή στρατηγικής «αλλάζει πίστα» για τον όμιλο – αγοράστε τη μετοχή

J.P. Morgan: Οι επιπτώσεις στις μετοχές από τις μειώσεις επιτοκίων της Fed