Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Κοιτάζει τα 20 και πάλι η Τέρνα Ενεργειακή, περνούν στο «συν» οι τράπεζες

Γιώργος Περιστέρης, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Γιώργος Περιστέρης, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Εντολές αγορών βγαίνουν στο σύστημα μετά από δύο μέρες διόρθωσης.

Χωρίς να είναι βέβαιο το πώς θα εξελιχθεί η πορεία της συνεδρίασης την Τρίτη, δεδομένου ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε αρνητικό πεδίο, μετά το χθεσινό άτσαλο γύρισμα της Wall.

Η νευρικότητα στον τραπεζικό κλάδο συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση με τη διόρθωση να έχει αγγίξει ποσοστό σχεδόν 2% για τον γενικό δείκτη του Χ.Α.

Όλα δείχνουν ότι αν δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες οι τράπεζες για να μειώσουν τις προμήθειες στις εργασίες τους ή να αυξήσουν τα επιτόκια στις καταθέσεις, θα γίνει προεκλογική σημαία, τόσο για το κυβερνόν κόμμα, όσο και για την αξιωματική αντιπολίτευση στον δρόμο προς τις κάλπες.

Κι επειδή αυτή η κατάσταση δεν βολεύει ούτε την κυβέρνηση, αλλά ούτε και τις τράπεζες που βρίσκονται στο στόχαστρο και κυρίως στην πορεία της αγοράς, εκτιμάται ότι θα υπάρξει συνεννόηση εντός των επόμενων ημερών.

Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32 με κέρδη άνω του 2,4% οδεύοντας προς τα 20 ευρώ, αντίδραση πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 και θετικό πρόσημο για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, φέρνουν την κατάλληλη ισορροπία στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Η κίνηση σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 9,71 ευρώ, αλλά και η αντίδραση στην Τέρνα Ενεργειακή για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση «μυρίζει» deal, σχολιάζουν οι παράγοντες της αγοράς.

Κατά τα άλλα, η προσοχή είναι στραμμένη στην αυριανή μέρα που αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ του γ’ 3μήνου.

Την ίδια ώρα οι μέρες που κυλούν μέχρι τα Χριστούγεννα κρύβουν νέες αποφάσεις από Fed και ΕΚΤ για νέο γύρο αύξησης των επιτοκίων.

Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή «στοιχειώνουν» τους επαγγελματίες διαχειριστές που δεν βλέπουν άμεσα υποχώρηση του πληθωρισμού.

Και υπό τον κίνδυνο αυτό, οι εκτιμήσεις για αύξηση επιτοκίων από τη Fed κατά 0,50% ενδεχομένως αποδειχθούν συντηρητικές με τον Τζερόμ Πάουελ να πατάει το «κόκκινο κουμπί» για αύξηση τελικά 0,75% ανεβάζοντας το βασικό επιτόκιο του δολαρίου σε 4,75% αντί για 4,5% που θέλουν κάποιες εκτιμήσεις.

Θετικό το γύρισμα σε θετικό πρόσημο της ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 και της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74.

Διαβάστε επίσης:

Στα χέρια των τραπεζών το deal της ΤΕΝΕΡΓ με την First Sentier