Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Κενά αέρος στην αντίσταση των 1.470 μονάδων

Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Όλα τα βλέμματα στην Εθνική και όχι μόνο. Jumbo, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, Άβαξ, είναι μερικές από τις μετοχές που συνεχίζουν ανοδικά και σήμερα μετά το χθεσινό πάρτι.

Το καλό κλίμα στην αγορά τροφοδοτείται από καλά μάκρο στις ΗΠΑ και σε μικρότερο βαθμό στην Ευρώπη, αλλά και από τις θετικές παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας στην οικονομία της Κίνας.

Στο εσωτερικό τα αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο με την ΓΕΚ Τέρνα να καταγράφει ένα σταθεροποιητικό α’ εξάμηνο σε σχέση με το περσινό, όπου τα EBITDA από συνεχιζόμενες δραστηριότητες υποχώρησαν ελαφρώς στα 172,2 εκ. ευρώ έναντι 177,7 εκ. ευρώ πέρυσι, ενώ η καθαρή προσαρμοσμένη κερδοφορία ήταν βελτιωμένη στα 55 εκ. ευρώ από 47 εκ. ευρώ πέρυσι, σημειώνει η Depolas Investments. Και συνεχίζει λέγοντας: «Παραμένουμε σταθερά θετικοί για τις προοπτικές του ομίλου».

Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στα στοιχεία βασικού πληθωρισμού PCE (Core) Αυγούστου.

Πέραν αυτού, η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει την καταναλωτική εμπιστοσύνη Σεπτεμβρίου της Ευρωζώνης, ανεργία Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, στοιχεία προσωπικού εισοδήματος και κατανάλωσης Αυγούστου, αποθέματα χονδρικής Αυγούστου και καταναλωτική εμπιστοσύνη Παν. Μίσιγκαν Σεπτεμβρίου (τελική μέτρηση) στις ΗΠΑ.

Ο ΓΔΧΑ εισήλθε χθες σε περιοχή αυξημένων αντιστάσεων, ήτοι στην ζώνη των 1.470-1.500 μονάδων.

Στις 1.469 μονάδες ο δείκτης με οριακές απώλειες και ισχυρό τζίρο στο πρώτο ημίωρο που αγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο και πάλι η ΕΤΕ, αλλά και τα μεγέθη των Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και μια σειρά εισηγμένων που καλούνται να εκδώσουν αποτελέσματα α’ 6μήνου μέχρι και τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου.

Στα 7,82 ευρώ ενισχύεται η Εθνική με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι εγγραφές για το placement ξεκινούν τη Δευτέρα.

Συσσώρευση σε Eurobank, Πειραιώς στα 3,93 και Άλφα στα 1,615 ευρώ.

Κατά τα άλλα, πράξεις πάνω από τα 10 ευρώ για την Cener, προς νέα υψηλά η Τιτάν στα 35,65 ευρώ, στα 17,70 σκαρφαλώνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 7,09 ευρώ ανεβαίνουν τα ΕΛΠΕ, στα 21,58 αμετάβλητη η ΜΟΗ, πάνω από τα 26 ευρώ η Jumbo.

Τα 2,40 ευρώ έπιασε ο ΑΔΜΗΕ μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τετάρτη, μικρές απώλειες 0,5% για ΔΕΗ και Μυτιληναίο, πάλι κάτω από τα 11 ευρώ η Aegean.

Από τις μικρές μετοχές ξεχωρίζει η Άβαξ με κέρδη 2,6% στο 1,58 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Τιτάν: Μπαίνει στον MSCI τον Δεκέμβριο;

Βακάκης (Jumbo): Το κόστος πολέμου και τι είπε για αγορές ιδίων μετοχών

Ευάγγελος Μυτιληναίος (Metlen): Θα έχουμε 2-3 φορές το μέγεθός μας στην πενταετία